Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Agile leiderschaap - 'Barst van de spitsvondigheden'

Agile leiderschaap van Twan en Kees Linterman is een boek in de vorm van een sprookje, of beter, een parabel zoals de bestsellers Wie heeft mijn kaas gepikt, Breek los uit het doolhof, of Gung Ho!

Elly Stroo Cloeck | 26 mei 2020

De jonge ram Hugo heeft goede ideeën (vindt hij zelf) over waar de kudde moet grazen, want zand tussen zijn tanden, dat is hij wel een beetje zat. Maar zowel de herder, als de herdershond Cody als de rest van de kudde wil niet naar hem luisteren. Cody stelt voor dat hij eens bij een kudde Moeflons uit de buurt gaat kijken en zijn ideeën daar toetst. Dat levert spannende avonturen op, en belangrijke lessen voor Hugo en de schapen. Hij wordt een leiderschaap.

Het sprookje in Agile leiderschaap is goed geschreven en barst van de spitsvondigheden. Hugo wil minder ‘schaapachtig' zijn, geeft een High Two, en moet ook dealen met de ‘interimhond'. Niets menselijks is de dieren vreemd en zo worden de lessen over verandermanagement en zelfsturende teams speels overgebracht.

Over Elly Stroo Cloeck

Elly Stroo Cloeck is project- en interim-manager op het gebied van Finance, Internal Audit en Risk Management. Daarnaast schrijft ze recensies en samenvattingen van managementboeken.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden