Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Spanning rond de boardroom

Spanning rond de boardroom, reputatielessen voor directeuren en commissarissen is een boek met interviews en tips van directeuren en commissarissen voorzien van tips door Eric Heres en Frank Peters.

Christel Deckers | 7 oktober 2016 | 1-3 minuten leestijd

‘Een goede reputatie komt te voet en gaat per Twitter…’ Zo ben je nog CEO van het jaar en een dag later moet je aftreden omdat je als grote graaier niet langer te handhaven bent… Organisaties let op uw reputatie en bouw reputatievet op zodat u tegen een stootje kunt als de publieke opinie zich tegen u keert!

Eric Heres en Frank Peters geven aan de hand van hun eigen ervaringen inzicht en tips en adviezen hoe je je reputatie kunt bouwen en beschermen. Wat zij vooral als belangrijk beschouwen is dat je op tijd begint met het bouwen van een reputatie. Dat wil zeggen: als het goed met de organisatie gaat. Dan kun je immers reputatievet opbouwen voor de tijden waarin het wat minder gaat - en de reputatie van je organisatie en daarmee ook die van jou als commissaris en bestuurder onder druk komt te staan.

In de voorbereiding moet je ook de uitwerking van verschillende (ramp) scenario’s ter hand nemen en uitwerken, want als de rampspoed zich eenmaal voordoet heb je daar de tijd niet meer voor. Immers de media zijn snel en de digitale media vaak sneller dan uw eigen communicatieadviseur!

Naast de adviezen van beide auteurs wordt ons aan de hand van gestructureerde interviews met zeven bestuurders en vier topcommissarissen een kijkje in de boardroom geboden. Elk geïnterviewde bestuurder en commissaris deelt met ons zijn/haar best practices en lessons learned.

Ik zou zeggen doe er uw voordeel mee!

Bij het lezen van Spanning rond de boardroom en het doordenken van de tips waarmee elk hoofdstuk eindigt kijk ik kritisch naar mijn eigen Boardagenda en kom tot de conclusie dat ik het onderwerp reputatiemanagement meteen de eerstvolgende boardroom-meeting op de agenda zet!

Christel Deckers is lid van verschillende Raden van Toezicht in Zorg & Onderwijs. Daarnaast is zij bestuurder a.i. binnen zorg- en welzijn. Tevens doet zij onderzoek naar De juiste Bestuurder op de juiste plek vanuit de Erasmus Universiteit. Kernwoorden in haar werk zijn: met plezier naar je werk, we doen het samen en de juiste mens op de juiste plek. (www.christeldeckers.nl)

Over Christel Deckers

Christel Deckers is een onafhankelijk denker, expert op het gebied van governance, change management, innovatie en digitalisering. Zij is gepromoveerd aan de Business School of Economics in Nijmegen en doet onderzoek aan de Erasmus Universiteit naar Bestuur en Toezicht in de zorg. Kernwoorden in haar werk zijn: We doen het samen, met plezier naar je werk en de juiste mens op de juiste plek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden