Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Masterclass

Masterclassreeks: Verandertools met o.a. Annemarie Mars

Nieuw gereedschap voor succesvol veranderen

Masterclass met Marco de Witte, Jacqueline Jansen, Theo Hendriks, Annemarie Mars, Kilian Bennebroek Gravenhorst

Masterclass met Marco de Witte, Jacqueline Jansen, Theo Hendriks, Annemarie Mars, Kilian Bennebroek Gravenhorst

Masterclassreeks: Verandertools met o.a. Annemarie Mars

Nieuw gereedschap voor succesvol veranderen

Met onder andere...

Marco de Witte Marco de Witte
Jacqueline Jansen Jacqueline Jansen
Theo Hendriks Theo Hendriks

Over deze masterclass

Veranderprocessen initiëren, vorm geven, begeleiden, noem maar op. Het is blijkbaar geen sinecure. Het is één van de meest besproken onderwerpen in vaktijdschriften, in managementboeken, binnen én buiten organisaties.

Tijdens deze reeks van vijf middagen kijken 5 veranderautoriteiten vanuit hun kennis, kunde en praktijkervaring naar instrumenten die veranderprocessen beheersbaarder, effectiever en uiteindelijk dus ook kansrijker maken.

  • Dr. Marco de Witte over het managen van veranderkundige dilemma’s
  • Dr. Kilian Bennebroek Gravenhorst over omgaan met weerstand en betrokkenheid - Genomineerd voor 'Managementboek van het Jaar'
  • Annemarie Mars over vat krijgen op verandering
  • Jacqueline Jansen over de rol van de leidinggevende, coach en adviseur
  • Theo Hendriks over de kracht van storytelling bij veranderingen

Groepskorting
Bent u voornemens om met 4 of meer deelnemers naar deze bijeenkomst te komen? Stuurt u ons dan vooral een e-mail! Wij sturen u dan graag een kortingsaanbod.

De Managementboek Events zijn CEDEO erkend. Inmiddels hebben meer dan 5000 professionals onze bijeenkomsten bezocht en hoog gewaardeerd.

Boekenpakket bij deze masterclass

De kunst van veranderen
Marco de Witte
De kunst van veranderen
39,95
62
Vat op verandering
Annemarie Mars
Vat op verandering
28,-
Gedoe op tafel
Joop Swieringa
Gedoe op tafel
17,50
Change the Script
Theo Hendriks
Change the Script
20,99
De Veranderversneller
Kilian Bennebroek Gravenhorst
De Veranderversneller
29,50
Het ABC van Verandermanagement
Pierre Pieterse
Het ABC van Verandermanagement
15,95

Sprekers

Marco de Witte
Marco de Witte
dr. Marco de Witte (1959), is partner bij HGRV Adviseurs Managers en tevens verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (Faculteit Sociale Wetenschappen, Bestuurskunde). Verder is hij is als (kern)docent actief in commercieel (post)doctoraal onderwijs. Als geen ander vertaalt Marco op een heldere manier wetenschappelijke inzichten uit de verandermanagement literatuur naar waardevolle eye-openers voor managers. Hij helpt hen bij het nadenken over, de ontwikkeling en implementatie van veranderplannen.
Jacqueline Jansen
Jacqueline Jansen
Jacqueline Jansen is klinisch- en organisatiepsycholoog en behaalde een MBA op Nijenrode. Werkte als adviseur O&I bij de Koninklijke Marine en als (HR-)manager bij TV facilitair bedrijf Cinevideogroep. Sinds 1995 is zij zelfstandig organisatie-adviseur. Wat Jansen fascineert, is verandering in al haar facetten, collectief als team, MT of organisatie, maar ook individueel. Waarom gaat het soms als vanzelf, terwijl je nauwelijks iets lijkt te doen, en waarom zit je – als team of mens – soms zo hopeloos vast in stroop? Hoe doorbreek je dat weer? Hoe voorkom je dat je in de valkuil van reorganiseren tuimelt? Naast advieswerk coacht Jansen en ontwikkelt programma's voor managers en professionals, die in brede zin succesvoller willen zijn, individueel en in hun organisatie.
Theo Hendriks
Theo Hendriks
Theo Hendriks is storyteller bij Theo Hendriks Corporate Storytelling, en daarnaast als associate partner verbonden aan Bex*communicatie in Amsterdam. In afgelopen jaren schreef hij vele corporate stories en hielp hij ondernemers, bestuurders, leiders en starters bij het (her)vinden van hun eigen verhaal. In 2010 won hij hiermee de European Excellence Award, in de categorie Change Communication. Theo is de auteur van The Wow Starts Now over de kracht van verhalen bij het tot leven wekken van ideeën. Eerder schreef hij No Story, No Glory over de kracht van verhalen en Change the Script over de rol van verhalen bij verandering. In zijn masterclasses, keynotes, inspiratiesessies, workshops en trainingen laat Theo de deelnemers ken-nismaken met de kracht van storytelling: tot de verbeelding sprekende verhalen die boeien en inspire-ren. Verhalen waarmee ze visie, ideeën en plannen volop tot leven wekken. Verhalen die de bedrijf-strots vergroten, verandering versnellen en vernieuwing stimuleren. Eigen verhalen waarmee ze hun publiek niet alleen in het hoofd, maar ook in hart en handen weten te raken.
Annemarie Mars
Annemarie Mars
Annemarie Mars is een energieke en bevlogen veranderkundige die al bijna dertig jaar middenin de weerbarstige veranderpraktijk staat. Als spreker, auteur en adviseur helpt ze bestuurders, directeuren en managers met het ruimte, richting en sturing geven aan veranderingen die echt verschil maken. Zij publiceert onafgebroken over de inzichten die ze in haar werk opdoet en heeft meerdere boeken geschreven, waarvan vier bij Uitgeverij Koninklijke van Gorcum. Met 'Hoe krijg je ze mee?' won ze de GIDS prijs voor het beste HR boek en werd ze genomineerd voor de LTP van den Berghprijs. Het boek wordt in meerdere managementopleidingen gebruikt is meer dan 20.000 keer verkocht. 'Jongleren met loyaliteiten' werd genomineerd voor De boek van het jaarprijs van de Orde van organisatieadviseurs. In 2019 verscheen haar podcast 'De kunst van het vinden'. Sinds 2011 blogt ze regelmatig over een prangende verandervraag, inmiddels zijn ruim 70 afleveringen verschenen. Zo is in de loop der jaren een toegankelijk en gedegen gedachtegoed ontstaan over leiderschap aan verandering. Over dat gedachtegoed geeft ze met veel plezier lezingen, webinars en masterclasses. Met haar talent om diepgaande kennis op een nuchtere manier voor het voetlicht te brengen heeft ze al duizenden bestuurders, directeuren en managers aan het denken gezet over hun eigen leiderschap aan verandering.
Kilian Bennebroek Gravenhorst
Kilian Bennebroek Gravenhorst
Dr. Kilian Bennebroek Gravenhorst is oprichter van PlusPulse en docent bij o.a. Sioo. Hij is gespecialiseerd in verandermanagement en gefascineerd door de vraag hoe leiders hun veranderambities realiseren. Als adviseur helpt hij maatschappelijke organisaties en bedrijven bij het bereiken van hun strategische doelstellingen. Als docent versterkt hij het veranderkundig handelen van professionals. Kilian doet onderzoek naar complexe veranderingen en hij publiceert over het vak. Veranderversnellers: het afkijkboek is zijn meest recente boek.

Praktische informatie

Programma

Groepskorting
Bent u voornemens om met 4 of meer deelnemers naar deze bijeenkomst te komen? Stuurt u ons dan vooral een e-mail! Wij sturen u dan graag een kortingsaanbod.

Maandag 26 september 
Marco de Witte - De kunst van veranderen
Het succesrecept voor veranderen bestaat niet, wel zijn een aantal belangrijke ingrediënten bekend. Het gaat om een samenhangend antwoord op vier bedrieglijk simpele vragen; waarom, wat, hoe en ik. En over het managen van drie veranderdilemma’s. Allereerst het dilemma van deel en geheel, dan die van inhoud en betekenisverlening en tenslotte het verbinden van ratio en emotie. Medewerkers houden niet van veranderingen, laat Marco de Witte zien. Echter, organisaties hebben het vanwege hun drang tot overleven wel nodig. 

Maandag 10 oktober 
Kilian Bennebroek Gravenhorst - De veranderversneller - Genomineerd voor 'Managementboek van het Jaar'
Veranderingen roepen vaak heftige emoties op. Voor de een is dat een goed teken, want dat betekent dat het ergens over gaat. Voor de ander is het b.v. lastig om te snappen hoe je omgaat met medewerkers die niet of iets heel anders willen. In deze masterclass verdiepen we ons eerst in de achtergronden van weerstand en betrokkenheid. Dan brengen we de spelers en het speelveld in kaart.Tenslotte ga je met Kilian Bennebroek Gravenhorst op zoek naar de veranderversneller voor jouw veranderopgave.

Maandag 7 november
Annemarie Mars - Vat op verandering
We leven in vloeibare tijden. Elke situatie is anders. Wat in de ene situatie werkt, brengt in de andere schade toe. Over welk houvast kun je als veranderaar dan nog beschikken? Annemarie Mars deelt in haar masterclass haar visie op leiderschap aan verandering. Waarin de term ‘veranderaar’ niet alleen voorbehouden is aan managers. En waarin veranderaars hun houvast niet vinden in vaste recepten die ongeacht de situatie succes beloven, maar in de vragen die ze zichzelf in elke situatie stellen en het intuïtieve kompas waarop ze varen.

Maandag 21 november 
Jacqueline Jansen - Zonder gedoe geen verandering
Elke verandering geeft gedoe. En dat is het goede nieuws, want zonder gedoe komt er ook geen echte verandering. Toch zijn we in veel organisaties nog steeds geneigd gedoe niet op tafel te brengen, maar op allerlei manieren weg te werken.
Moet alle gedoe op tafel, wat kun je als leidinggevende eraan doen, wat moet je juist niet doen? Het hoe en wat van gedoe op tafel dus. Jacqueline Jansen geeft tijdens deze masterclass veel voorbeelden uit de praktijk en bruikbare tips.

Maandag 12 december
Theo Hendriks - Change the script
Organisaties vragen voortdurend om mensen die verandering en vernieuwing in gang willen zetten. Maar voor je het weet, is de verandering verpakt in gortdroge, abstracte plannen en een afstandelijk managementverhaal. In deze masterclass maakt u samen met Theo Hendriks kennis met de kracht van storytelling: echte verhalen van vlees en bloed die bol staan van vernieuwing. Eigen verhalen waarmee u mensen niet alleen in het hoofd, maar ook in hart en handen zult weten te raken om daarmee vernieuwing in gang te zetten.

Voorwaarden

TIJD EN DATA
Elke masterclass start om 13.30 uur. Vanaf 13.00 uur verzorgen wij telkens een lunch voor alle deelnemers. Na afloop van de afsluitende masterclass organiseren wij een netwerkborrel.

Masterclass 1: maandag 26 september 2016
Masterclass 2: maandag 10 oktober 2016
Masterclass 3: maandag 7 november 2016 
Masterclass 4: maandag 21 november 2016
Masterclass 5: maandag 12 december 2016 

Deelnamekosten
De deelnamekosten voor deze masterclassreeks bedragen € 1.595,- (excl. btw) per persoon, inclusief het boekenpakket t.w.v. € 124,75, al uw consumpties, lunches en de afsluitende netwerkborrel.

Annuleringsvoorwaarden
Bent u bij nader inzien helaas verhinderd? Maak dan gebruik van onze schappelijke annuleringsregeling. Tot drie weken voor aanvang van het programma kunt u geheel kosteloos (schriftelijk) annuleren. Pas daarna bent u het volledige bedrag verschuldigd. Uiteraard kunt u zich altijd, zonder bijkomende kosten, laten vervangen door een collega.

Kortingen
Tip: dit programma is ook zeer geschikt voor teams die midden in of vlak voor een veranderproces staan! Wilt u met 3 of meer personen deelnemen aan deze reeks, stuurt u ons dan vooral een e-mail! Wij sturen u dan graag een kortingsaanbod.

Erkend door NBA
De Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) is de nieuwe organisatie waarin het NIVRA en de NOvAA hun krachten bundelen. NBA heeft Managementboek erkend als onderwijsinstelling. Dit betekent dat iedereen die verbonden is aan NBA bij al onze seminars en masterclasses PE-punten ‘verdient’.

Permanente Educatie
Op de PE-pagina op de NBA-website (www.nba.nl/pe) staat Managementboek opgenomen in de lijst van door het NBA erkende (onderwijs)instellingen. Om de door u verrichte PE-activiteiten te registreren gaat u naar de site www.nba.nl en logt u in op het ledendeel. Bij vragen met betrekking tot het inloggen op het ledendeel kunt u contact opnemen met de afdeling Service & Ondersteuning van NBA via 020-3010200 of so@nba.nl.

Ook interessant voor u"

17 MEI
Collegereeks
Tijdens de collegereeks Veranderkunde leer je de meerwaarde van veranderen, vernieuwen en verbeteren gelijktijdig in te zetten. Meer
2.495,-

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden