Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Seminar

Anders...

....kijken, denken, experimenteren, sturen, organiseren...

Seminar met Wouter Hart, Kim Spinder, Arko van Brakel, Hessiëlle Kerkhoff, Kevin Weijers, Robert Daverschot

Seminar met Wouter Hart, Kim Spinder, Arko van Brakel, Hessiëlle Kerkhoff, Kevin Weijers, Robert Daverschot

Anders...

....kijken, denken, experimenteren, sturen, organiseren...

Met onder andere...

Wouter Hart Wouter Hart
Kim Spinder Kim Spinder
Arko van Brakel Arko van Brakel

Over dit seminar

Het seminar van is in verband met de maatregelen inzake COVID-19 aangepast naasr een online seminar.

Organisaties die altijd maar hetzelfde blijven doen zijn niet bestand tegen invloeden van buitenaf. Nieuwe tijden vragen dan ook om andere leiders. Zeker nu.

Vernieuwing in uw leiderschapsrol vergt een andere aanpak. Op 6 oktober vertellen 5 experts hoe u uw organisatie anders kunt vastpakken en hoe u professionals de ruimte geeft om dat te doen waar de organisatie voor bedoeld is.

Leer op een andere manier leiding te geven door:

 • anders te denken over uw team en rol
 • out-of-the box te kijken naar uw eigen organisatie
 • meer te experimenteren voor een totaal andere manier van werken
 • bewust te zijn van uw eigen unieke krachten
 • en vorm te geven aan het werken vanuit de bedoeling

Deze dag wordt door Managementboek en De Academie georganiseerd. De Academie zal de deelnemersbevestiging verzorgen.

Boekenpakket bij dit seminar

Signatuur in de zorg
Hessiëlle Kerkhoff
Signatuur in de zorg
22,50

Programma

09.15 uur Ontvangst en registratie
10.00 uur Opening programma
16.30 uur Afsluiting en netwerkborrel
10:00 Opening
10:15 Anders denken
De uitdagingen van morgen vragen om ondernemende keuzes met meer impact. We moeten echt anders gaan denken. Niet alleen het klimaat, maar ook robotisering en kunstmatige intelligentie in combinatie met een vergrijzende bevolking vragen om een innovatie-versnelling. Wat betekent dat voor uw team en hun rol in de toekomst? Arko van Brakel laat zien hoe uw eigen gedrag en denken als leidinggevende en teamlid bepalend is voor een wendbaar en weerbaar team. Ontdek hoe je een democratische vorm van leiderschap realiseert, hoe u uw team én elkaar stimuleert, en hoe u daardoor samen duurzame resultaten bereikt.
11:15 Anders kijken
Waar doe ik het eigenlijk voor? Waarom werkt de organisatie goede ideeën en mensen altijd tegen? Waarom volgen mensen zinloze regels? Wordt alles niet onnodig complex gemaakt? Waarom beslist mijn manager, terwijl hij er niks van afweet? Kim Spinder is ervaringsdeskundige als het om innoveren in de praktijk gaat. Dat is waar innovatie vaak misgaat: u wilt het dolgraag anders aanpakken, maar u heeft ook te maken met de bestaande context. Het voelt alsof u leeft in twee werelden; aan de ene kant ziet u de wereld om u heen die verandert en waar u graag aansluiting bij vindt, en aan de andere kant zit u vast in een systeem met starre procedures en werkwijzen. Maar hoe doet u dat? Kleine stapjes, gewoon beginnen: dat is in de praktijk vaak lastiger dan het lijkt.
12:15 Lunch
13:00 Anders experimenteren
Kevin stopte als ambtenaar met e-mail. In de ruimte die vrijkwam, begon hij aan een avontuur: De Wereld Rond in 80 Experimenten. Nu helpt hij bedrijven over de hele wereld nieuwe ideeën te lanceren. Niet voor geld, maar in ruil voor eten en onderdak. Tijdens deze lezing laat Kevin zien hoe u door te leren experimenteren, totaal anders kunt gaan werken. Kevin daagt u uit te ontdekken waar u nieuwsgierig naar bent en daarmee te gaan experimenteren en te ontdekken wat voor u wel en niet werk. Op uw werk, als ondernemer of daarbuiten.
14:00 Anders sturen
Hoe anders draag jij vanuit jouw leidinggevende rol bij? Jij bent de enige met jouw signatuur en daarmee per definitie anders dan een ander. Jouw visie en handelen worden beïnvloed door jouw eigenheid. Bewustzijn op dit gebied heeft invloed op belemmerende gedachten en patronen. Actief aan de slag met en vanuit jouw signatuur resulteert in duurzaam leiderschap waarbij u recht doet aan uw opdracht, uw medewerkers en het allerbelangrijkste uw cliënten of klanten. Hessiëlle Kerkhoff neemt u mee op weg naar positief leiderschap met positieve impact.
15:00 Korte break
15:30 Anders organiseren
Steeds meer organisaties proberen de slag te maken van het werken vanuit het systeem naar het werken vanuit de bedoeling. Maar dat is in de praktijk nog niet zo gemakkelijk. Na zijn bestseller Verdraaide organisaties zet Wouter Hart in Anders Vasthouden de volgende stap. Hij beschrijft met talloze voorbeelden en metaforen negen sleutels die de lezer handvatten bieden bij: • het leren sturen vanuit de bedoeling; • het vergroten van eigenaarschap; • het vormgeven van ondersteunende systemen. Welke plek hebben regels en kaders in het vergroten van eigenaarschap? Hoe kun je ruimte creëren zonder direct alles los te laten? Wat betekent dat voor de verantwoording? En hoe wordt de leerling, cliënt, bewoner of klant werkelijk de start van de oplossing? Kortom: hoe geef je vorm aan het werken vanuit de bedoeling in de praktijk?
16:30 Afsluiting en borrel

Sprekers

Wouter Hart
Wouter Hart
Wouter Hart is oprichter van en adviseur bij Verdraaide Organisaties. Vanuit zijn creatieve, niet-bedrijfskundige achtergrond onderzoekt hij de patronen onder het huidige organisatiedenken en hoe met minder beheerbaarheid veel betere prestaties kunnen worden gerealiseerd. Sinds het uitkomen van het boeken 'Verdraaide organisaties’ en 'Anders Vasthouden' gaf Wouter honderden lezingen over onder andere leiderschap en verandermanagement.
Kim Spinder
Kim Spinder
Kim Spinder innovator en piraat, winnaar van The Harvard M-Prize for Management Innovation, uitvinder van Deelstoel.nl en het open Innovatie Festival, veranderaar en dwarsligger, veelgevraagd spreker (o.a. TEDx). Met veel lef en plezier helpt ze organisaties om zich klaar te maken voor de toekomst.
Arko van Brakel
Arko van Brakel
Als ondernemer pur sang, inspirator en ondernemers influencer zet Arko van Brakel aan tot actie. Hij leert zijn publiek om talenten, competenties en gedachten op de juiste manier in te zetten en hierdoor adequaat te reageren op innovatie, disruptie en verandering. Zo wordt zijn publiek weerbaar en wendbaar en wordt hun rol in de toekomst gegarandeerd. De wereld is niet maakbaar – keuzes, gedrag en reacties van individuen, teams en organisaties wel. Never a dull moment met Arko op het podium. Hij gaat energiek, professioneel en authentiek te werk. Empathie en betrokkenheid bij zijn publiek spelen bij Arko een grote rol, want hij wil écht verschil maken. Zijn energie werkt aanstekelijk en creëert een dynamische omgeving met actie en interactie. Meer dan dertig jaar ondernemerschap als internet ondernemer, investeerder en opleider met hoge pieken maar ook dalen en het geven van inmiddels duizenden lezingen, maakt Arko een ervaren professional en spreker met kennis en expertise. Hij koppelt wetenschappelijke inzichten aan talloze praktijkervaringen die hij opdeed als ondernemer, algemeen directeur van leiderschapsinstituut de Baak en als mede-oprichter van het internationale Semco Style Institute, samen met onder anderen Ricardo Semler. Arko richt zich op de ontwikkeling van impact-ondernemerschap bij mens en organisatie. Hij is een veelgevraagd adviseur, spreker, trainer en coach. Zijn boek 'Iedereen ondernemer' was genomineerd voor 'Managementboek van het Jaar 2011’. Zijn nieuwste boek heet “Ondernemen met impact”. “
Hessiëlle Kerkhoff
Hessiëlle Kerkhoff
Hessiëlle Kerkhoff MBA en pedagoog, is eigenaar van De Waerdmeester. Vanuit haar bedrijf werkt zij aan bewustzijnsontwikkeling gericht op signatuur wat bijdraagt aan eigentijds leiderschap. Ze is spreker, begeleid managementteams en coacht. Hiervoor werkte zij in het onderwijs, de kinderopvang en de zorg. Als directeur van een verpleeghuis en in de wijkverpleging droeg ze als leidinggevende bij aan de omslag naar waarde gedreven zorg. De focus van Hessiëlle is gericht op het begeleiden van leiders naar de volgende stap in hun professionele ontwikkeling. Ze is lid van een raad van toezicht in de ouderenzorg en voorzitter van stichting Vraagelkaar.
Kevin Weijers
Kevin Weijers
Kevin Weijers is de Chief Exploration Officer (CEO) van Rond de Wereld in 80 Experimenten. Ruim twee jaar hielp hij bedrijven over de hele wereld nieuwe ideeën te lanceren, in ruil voor eten en onderdak. Kevin haalt zijn inspiratie voornamelijk uit de experimenten en mensen die hij ontmoet in het buitenland. Er is voor hem geen betere manier om tot nieuwe inzichten te komen, dan om van fysieke locatie te wisselen en op te gaan in een andere cultuur. Verder heeft hij inspirerende collega-sprekers om hem heen en luistert hij naar podcasts.
Robert Daverschot
Robert Daverschot
Robert Daverschot weet als geen ander, je al snel op je gemak te doen voelen – of het nu op het podium is of in het publiek. In binnen- en buitenland interviewde hij captains of industry, ministers en zelfs de Dalai Lama. Toch staat tijdens iedere bijeenkomst het publiek centraal. Met een achtergrond in de hospitality branche, weet hij van events waardevolle contactmomenten te maken. Hij werkt regelmatig samen met het Nederlands Debat Instituut en is lid van de Vakgroep Goede Dagvoorzitters. Zijn professionele achtergrond in de vergader- en hospitality branche verklaren zijn antenne voor sfeer en energie.

Praktische informatie

Locatie

Thuiskantoor
Thuiskantoor

Routebeschrijving

Programma

09.30 uur Ontvangst en registratie met koffie en thee

10.00 uur Opening door dagvoorzitter - Robert Daverschot

10.15 uur Anders denken - Arko van Brakel

De uitdagingen van morgen vragen om ondernemende keuzes met meer impact. We moeten echt anders gaan denken. Niet alleen het klimaat, maar ook robotisering en kunstmatige intelligentie in combinatie met een vergrijzende bevolking vragen om een innovatie-versnelling. Wat betekent dat voor uw team en hun rol in de toekomst? (Lees hier ons actuele interview met Arko van Brakel.)

Arko van Brakel laat zien hoe uw eigen gedrag en denken als leidinggevende en teamlid bepalend is voor een wendbaar en weerbaar team. Ontdek hoe je een democratische vorm van leiderschap realiseert, hoe u uw team én elkaar stimuleert, en hoe u daardoor samen duurzame resultaten bereikt.

11.15 uur Anders kijken - Kim Spinder

Waar doe ik het eigenlijk voor? Waarom werkt de organisatie goede ideeën en mensen altijd tegen? Waarom volgen mensen zinloze regels? Wordt alles niet onnodig complex gemaakt?

Waarom beslist mijn manager, terwijl hij er niks van afweet?

Kim Spinder is ervaringsdeskundige als het om innoveren in de praktijk gaat. Dat is waar innovatie vaak misgaat: u wilt het dolgraag anders aanpakken, maar u heeft ook te maken met de bestaande context. Het voelt alsof u leeft in twee werelden; aan de ene kant ziet u de wereld om u heen die verandert en waar u graag aansluiting bij vindt, en aan de andere kant zit u vast in een systeem met starre procedures en werkwijzen.

Maar hoe doet u dat? Kleine stapjes, gewoon beginnen: dat is in de praktijk vaak lastiger dan het lijkt.

12.15 uur Netwerklunch

13.00 uur Anders experimenteren - Kevin Weijers

Kevin stopte als ambtenaar met e-mail. In de ruimte die vrijkwam, begon hij aan een avontuur: De Wereld Rond in 80 Experimenten. Nu helpt hij bedrijven over de hele wereld nieuwe ideeën te lanceren. Niet voor geld, maar in ruil voor eten en onderdak. Tijdens deze lezing laat Kevin zien hoe u door te leren experimenteren, totaal anders kunt gaan werken.

Kevin daagt u uit te ontdekken waar u nieuwsgierig naar bent en daarmee te gaan experimenteren en te ontdekken wat voor u wel en niet werk. Op uw werk, als ondernemer of daarbuiten.

14.00 uur  Anders sturen - Hessiëlle Kerkhoff

Hoe anders draag jij vanuit jouw leidinggevende rol bij? Jij bent de enige met jouw signatuur en daarmee per definitie anders dan een ander.

Jouw visie en handelen worden beïnvloed door jouw eigenheid. Bewustzijn op dit gebied heeft invloed op belemmerende gedachten en patronen. Actief aan de slag met en vanuit  jouw signatuur resulteert in duurzaam leiderschap waarbij u recht doet aan uw opdracht, uw medewerkers en het allerbelangrijkste uw cliënten of klanten.

Hessiëlle Kerkhoff neemt u mee op weg naar positief leiderschap met positieve impact.

15.00 uur Korte netwerkbreak

15.30 uur Anders organiseren - Wouter Hart

Welke plek hebben regels en kaders in het vergroten van eigenaarschap? Hoe kunt u ruimte creëren zonder direct alles los te laten? Wat betekent dat voor de verantwoording? En hoe wordt de leerling, cliënt, bewoner of klant werkelijk de start van de oplossing?

Kortom: hoe geeft u vorm aan het werken vanuit de bedoeling in de praktijk? Wouter Hart laat ons zien hoe je echt werkt vanuit de bedoeling.

16.30 uur Afsluiting en netwerkborrel

Voorwaarden

De deelnamekosten voor dit seminar bedragen € 599,- (incl. 21% btw) per persoon, inclusief consumpties, netwerklunch en afsluitende netwerkborrel. En alle deelnemers ontvangen op de dag zelf het boek 'Signatuur in de Zorg' van Hessiëlle Kerkhoff.

N.B. Wilt u met 5 of meer personen deelnemen aan dit seminar, stuur dan een e-mail naar events@managementboek.nl voor een kortingsaanbod.

Uw inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Annuleert u tot vier weken voor aanvang van het event, dan brengen wij € 50,00 p.p. (incl. btw) aan administratiekosten in rekening. Meldt u zich binnen vier weken voor aanvang af? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Overigens kunt u bij verhindering ook een vervanger van uw inschrijving gebruik laten maken.

----------------------------------------------------------------

In verband met de 1,5 meter afstand- en hygiënemaatregelen maximeren wij het aantal deelnemers op basis van de RIVM norm.

Mocht het seminar onverhoopt niet plaats kunnen vinden, vanwege een langere impact van het Corona-virus, dan blijft het aangeschafte ticket geldig en kan gebruikt worden voor het verplaatste seminar. Bent u op die datum verhinderd, dan annuleren wij uiteraard kosteloos uw aanmelding.

Deze dag wordt georganiseerd door Managementboek én De Academie. De Academie zal de deelnemersbevestiging verzorgen.

Ook interessant voor u"

12 OKT
Seminar
Kom ook naar deze unieke dag met 5 topsprekers over de psychologie van leiderschap. Meer
625,-
18 NOV
Seminar
Op 18 november leert u in één dag wat u kunt doen om uw overtuigingskracht te vergroten. U krijgt les van de beste Nederlandse beïnvloedingsexperts én de wereldwijde autoriteit op dit terrein: Robert Cialdini. Meer
995,-
21 SEP
Online college
Daniel Kahneman geeft bijna nooit live sessies, maar voor ons maakt hij een uitzondering. Dit is een once-in-a-lifetime kans! Meer
395,-

Rubrieken

Populaire producten

  Personen

   Trefwoorden