Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Masterclass

Masterclass Wendbaarheid

Kleine stappen, grote impact!

Masterclass met Hanneke Moonen, Peter Ros, Saskia Verhaeren, Suzanne Verheijden, Kjell Lutz

Masterclass met Hanneke Moonen, Peter Ros, Saskia Verhaeren, Suzanne Verheijden, Kjell Lutz

Masterclass Wendbaarheid

Kleine stappen, grote impact!

Met onder andere...

Hanneke Moonen Hanneke Moonen
Peter Ros Peter Ros
Saskia Verhaeren Saskia Verhaeren

Over deze masterclass

Het resultaat van deze masterclass? U leert voor uzelf en uw team:

  • Snel kunnen inspelen op veranderende omstandigheden.
  • Veerkrachtig te zijn bij het omgaan met tegenslagen en uitdagingen.
  • Rustig blijven en focus behouden, zelfs in drukke situaties.
  • In staat zijn zich aan te passen aan veranderende teamstructuren en werkomgevingen.
  • Bereid zijn feedback te geven en te ontvangen.

Voor wie?

Dit programma is interessant voor bestuurders, managers, afdelingshoofden, leidinggevenden, teamleiders, coaches, medisch leiders, artsen, medisch of verpleegkundig specialisten of andere professionals die een (project)team aansturen en overige geïnteresseerden.

Boekenpakket bij deze masterclass

Hoe boek voor wendbaarheid
Hanneke Moonen
Hoe boek voor wendbaarheid
38,50

Programma

9:00 Registratie en ontvangst
9:30 Opening en welkom door de dagvoorzitter Kjell Lutz
9:45 BLOK 1: Wendbaar organiseren | Hoe maakt u wendbaarheid concreet, behapbaar en praktisch toepasbaar voor uw organisatie of team?
Wendbaarheid staat in veel organisaties hoog op de agenda. Maar er op een effectieve en resultaatgerichte manier mee aan de slag gaan, is vaak een worsteling. Zeker in turbulente tijden waar het al lastig genoeg is om alle ballen in het dagelijks werk in de lucht te houden. Hanneke geeft u een goed gevulde gereedschapskist met vele handige interventies die u kunt toepassen in uw eigen organisatie. U krijgt de instrumenten in handen voor het goede gesprek waarmee u een succesvolle route bepaalt. Dankzij de vele praktijkvoorbeelden wordt wendbaarheid plotseling behapbaar en praktisch toepasbaar. U komt vanzelf tot actie.
11:15 Break
11:45 BLOK 2: Wendbare mensen en teams | Hoe?
Een groeigerichte mindset is essentieel voor aanpassing, ontwikkeling en betere veerkracht. De sessie benadrukt dit, biedt inzicht en stimuleert een groeigerichte mindset, gebaseerd op recente onderzoeken in de positieve psychologie en neuro­wetenschap. Anders denken en doen is niet vanzelfsprekend door zogeheten hersenwetten die ontwikkeling in de weg kunnen staan. Gelukkig zijn onze hersenen neuroplastisch, ofwel maakbaar. Mindset én brein zijn dan ook onlosmakelijk verbonden. Deze sessie is een mooie impuls tot wendbaarheid en meer welbevinden. Een frisse kijk op jezelf en anderen. Leer wat growth mindset is, hoe je dit Laat opbloeien in jezelf en bij elkaar kunt stimuleren. Gebaseerd op de growth mindset theorie (uit de positieve psychologie) en hedendaagse neuro­wetenschappelijke onderzoeken.
13:15 Lunchbreak
14:15 BLOK 3: Strategische wendbaarheid | Hoe verhouden de strikte regels en strakke kaders zich tot de professionele autonomie en de ruimte voor vakmanschap?
Te veel regels, strakke structuren en procedures houden de broodnodige wendbaarheid (en weerbaarheid) gevangen. Het doorbreken van deze rigide structuren en procedures en het toestaan van meer autonomie en ruimte voor vakmanschap binnen de organisatie zijn essentiële stappen om strategische flexibiliteit te bevorderen. Maar hoe verhouden deze strikte regels en strakke kaders zich tot de professionele autonomie en de ruimte voor vakmanschap? Door uw medewerkers uit te dagen en ze meer ruimte te geven binnen de bestaande voorschriften. Actief streven naar onverwachte ontdekkingen, toeval en ongebruikelijke combinaties is essentieel voor het bevorderen van strategische flexibiliteit en het vergroten van veerkracht.
15:30 Break
15:45 BLOK 4: Wendbaar leiderschap | Wat is het belang van wendbaarheid en veranderbereidheid?
Wendbaar leiderschap is cruciaal in situaties waarin veranderingen snel plaatsvinden en waar weerstand en verschillen in veranderbereidheid kunnen optreden. Het vereist empathie, strategisch inzicht en het vermogen om een organisatie door veranderingen te leiden met behoud van stabiliteit en groei. Veranderingen in de zorg gaan razendsnel en niet iedereen kan en wil mee in het vereiste tempo, de nieuwe methodieken, applicaties, producten, technologieën en werkwijzen. Het hoofd zit vol en dat zorgt soms voor weerstand terwijl anderen te ver voor de troepen uitlopen en zuchten om wie achterblijft. Suzanne neemt u mee in de theorie over veranderkracht, het belang van wendbaarheid en veranderbereidheid
16:45 Borrel en netwerken

Sprekers

Hanneke Moonen
Hanneke Moonen
Hanneke Moonen is oprichter, trainer en adviseur bij Moon en specialist in strategische personeelsontwikkeling, wendbaarheid en sHRM.. Ze is een veelgevraagd spreker en geeft regelmatig college bij Nyenrode. Ze heeft honderden leidinggevenden begeleid in het toekomstbestendig maken van hun teams. 
Peter Ros
Peter Ros
Peter Ros is na jaren ondernemen en verschillende directiefuncties uitgegroeid tot een internationaal spreker op het gebied van innovatie, technologie en menselijk gedrag. Hij is gefascineerd door de mogelijkheden van het onbekende en de veiligheid die we als mens nodig hebben om die te kunnen onderzoeken. 
Saskia Verhaeren
Saskia Verhaeren
Saskia Verhaeren (Groeibrein) heeft jarenlang als trainer en inspirator kennis gedeeld, medewerkers, leidinggevenden en teams gemotiveerd tot ontwikkeling en groei. Zij heeft zich gespecialiseerd in de Growth Mindset theorie van prof. Carol Dweck. Saskia voegt daar een dimensie aan toe door een hedendaagse, neurowetenschappelijke invalshoek. 
Suzanne Verheijden
Suzanne Verheijden
Suzanne Verheijden heeft een passie voor innovatie, educatie, zorg en theater. Ze is opgeleid in educatie, management, psychologie van verandermanagement, strategisch innovatiemanagement en volgde de trainersopleiding Creatief denken. Ze is verantwoordelijk voor innovatie bij ’s Heeren Loo, een grote landelijke dienstverlener aan mensen met een beperking.
Kjell Lutz
Kjell Lutz
Kjell Lutz heeft organisatiepsychologie in Utrecht gestudeerd waarbij hij zich heeft gespecialiseerd in kennisoverdracht. Hij heeft vele soorten doelgroepen getraind: van advocaten tot food producenten, van accountants tot politiemedewerkers en van HR consultants tot gemeente ambtenaren.

Praktische informatie

Locatie

Carlton President Hotel

Carlton President Hotel Floraweg 25 3542 DX Utrecht

Routebeschrijving

Programma

9:00 Registratie
9:30 Opening
9:45 BLOK 1: Wendbaar organiseren
11:15 Break
11:45 BLOK 2: Wendbare mensen en teams
13:15 Lunch
14:15
BLOK 3: Strategische wendbaarheid
15:30 Break
15:45 BLOK 4: Wendbaar leiderschap
16:45 Afsluiting en borrel

Voorwaarden

De masterclass Wendbaarheid wordt georganiseerd door De Academie, onderdeel van Bohn Stafleu van Loghum. Voor de afhandeling en facturatie van uw aanmelding geven uw persoonsgegevens aan deze partner door.
Bij u inschrijving ontvangt u Hoe boek voor wendbaarheid.

Groepskorting
Komt u met 3 of meer personen dan kunnen u een groepskorting bieden. De prijs is dan €499 p.p. (excl. BTW). Meld je in een keer voor 3 personen (of meer) aan via deze site en geef in het opmerkingenveld aan dat je van de korting gebruik wilt maken. De factuur wordt hierop aangepast.

Annuleren
De annuleringsvoorwaarden van De Academie zijn van toepassing.
Uw inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Annuleert u tot vier weken voor aanvang van het event, dan brengt de organisator € 50,00 p.p. aan administratiekosten in rekening.
Meldt u zich binnen vier weken voor aanvang af? Dan wordt het volledige inschrijfbedrag berekenend.
Overigens kunt u bij verhindering ook een vervanger van uw inschrijving gebruik laten maken.

Ook interessant voor u"

14 MEI
Collegereeks
Als leidinggevende ben je niet alleen verantwoordelijk voor de resultaten van je team, maar ook voor de ontwikkeling van je teamleden. In zes colleges verken je de belangrijkste aspecten van coachend leiderschap. Meer
2.495,-
30 MEI
Seminar
Voor dit exclusieve seminar zal Harvard Professor Amy Edmondson naar Nederland komen. Met haar beste ideeën over Psychologische Veiligheid. Ze zal laten zien wat organisaties en leiders kunnen doen om de perfecte omgeving voor teamwork te creëren. Meer
995,-
30 MEI
Seminar
Beleid en regels, we kunnen er niet omheen en hebben ze nodig. Zonder regels wordt het een chaos. Maar regels zitten je ook vaak in de weg. Wie maken de regels en voor wie zijn ze dan? Een blijvend spanningsveld tussen de systeemwereld en de praktijk. Maar goed nieuws! Want regels bieden ook ruimte. Meer
595,-

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden