Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

ADHD-coachingskaarten

Creëer rust en overzicht en doe wat je echt wilt!

Spel (h) Nederlands 2014 9789082035414
Verwachte levertijd ongeveer 12 werkdagen

Samenvatting

Wat zijn ADHD-coachingskaarten?
ADHD-coachingskaarten zijn kaarten met allerlei verschillende korte opdrachten, tips en ideeën. De kaarten zijn geschikt voor volwassenen met ADHD en ADD, en ook voor andere mensen die meer orde en overzicht willen in hun leven.

Je kunt een kaart trekken en de korte opdracht meteen uitvoeren, en als het een tip of idee betreft kun je de kaart doorlezen en op je in laten werken. De kaarten zijn heel eenvoudig in gebruik en bij regelmatig gebruik zul je meer rust en overzicht in je leven creëren. Ik adviseer je om een eierwekkertje of een ander soort timer aan te schaffen en te gebruiken bij de opdrachten. Zo ga je ervaren dat je veel kunt doen in korte tijd en krijg je een beter tijdsbesef. Bovenaan de opdrachtkaarten staat de tijd die je ongeveer nodig hebt om de opdracht uit te voeren. Je kunt deze tijd natuurlijk aanpassen aan je eigen behoefte.

De onderwerpen van de kaarten zijn:
- Orde en overzicht
- Concentratie
- Creativiteit
- Je goed voelen
- Bewegen

Voor wie zijn de ADHD-coachingskaarten geschikt?
De ADHD-coachingskaarten zijn gemaakt voor volwassen met ADHD en ADD. Ze zijn ook geschikt voor jongeren. Ik kreeg verschillende reacties van mensen dat de kaarten ook geschikt zijn voor bijvoorbeeld jongeren/ volwassenen met PDD-nos, Gilles de la Tourette, NAH en HSP. De kaarten zijn dus voor iedereen die behoefte heeft aan meer structuur en overzicht.

Hoe kan ik de ADHD-coachingskaarten gebruiken?
Schud de kaarten, trek een kaart en doe ook echt iets met de opdracht die op de kaart staat. Als het een kaart is met een tip kun je die op je laten inwerken. Volg altijd je eigen gevoel en doe wat goed voelt voor jou.

Op veel kaarten staat een tijdsaanduiding, bijvoorbeeld 5 à 10 minuten. Deze tijd is bewust kort gehouden, zodat je je aandacht erbij kunt houden en gefocust kunt blijven op één taak. Ook leer je zo dat je in korte tijd veel kunt doen, zodat vervelende klussen (waar je als een berg tegenop kunt zien) toch worden uitvoert . Je kunt de tijd ook als een starttijd gebruiken: je begint met de taak/ opdracht en als je eenmaal in de flow zit dan ga je door. Je hoeft je dus niet aan de aangegeven tijd te houden. Let wel op dat je niet doorslaat en te lang doorgaat.

'Ze zijn zo herkenbaar, waar het echt om gaat, waar dagelijks tegenaan gelopen wordt, niet bedacht vanuit theorie maar uit de praktijk. Fijn!' - Peer Hally, diagnose ADD.

'Ik vind de coachingskaarten erg leuk en positief, en lekker concreet. Herkenbaar voor mensen met AD(H)D!' - Dr. Sandra Kooij, psychiater bij PsyQ en initiatiefnemer van St. ADHDFund.

Specificaties

ISBN13:9789082035414
Trefwoorden:coaching, rust, ADHD
Taal:Nederlands
Bindwijze:spel (H)
Uitgever:Speelsekunst
Druk:1
Verschijningsdatum:16-5-2014
ISSN:

Lezersrecensies

4.6 van de 5
27 stemmen
22
2
0
2
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Ina Wuite

Ina Wuite is o.a. auteur van 'Creativiteitskaarten' en de 'ADHD coachingskaarten'. Graag wil Ina anderen inspireren en helpen om hun puurheid te ontdekken. Zij zet haar creativiteit in om praktische en inspirerende kaartspellen te ontwikkelen die een beroep doen op jouw talent en persoonlijkheid. Ze schildert, fotografeert, schrijft en ontwerpt en vindt haar inspiratie tijdens het wandelen, op zoek naar graffiti en andere creatieve uitingen om te fotograferen.

Andere boeken door Ina Wuite

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        ADHD-coachingskaarten