Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

The Female Leadership Paradox

Paperback Engels 2011 9780230289208
Verwachte levertijd ongeveer 8 werkdagen

Samenvatting

Het bestbewaarde geheim in het bedrijfsleven is de verdwijntruc van vrouwen op weg naar de top. Ondanks de uitgebreide aandacht voor het onderwerp blijft het aantal vrouwen in topposities dramatisch klein. Wat kunnen vrouwen zelf doen om hun carrière te optimaliseren in de huidige omstandigheden? The Female Leadership Paradox is gebaseerd op frequently asked questions tijdens workshops en lezingen over het onderwerp vrouwelijk leiderschap en op persoonlijk ervaringen van de auteur. In het boek worden 20 business cases geanalyseerd en strategieën voorgesteld over hoe strategisch om te gaan met uitdagingen en dilemma's zoals:

·Hoe word ik commissaris of toezichthouder?
·Hoe zorg ik dat ik de promotie krijg die ik verdien?
·Waarom vragen ze me altijd voor ondersteunende en niet voor leidende rollen?
·Hoe zorg ik ervoor dat ik betaald krijg wat ik waard ben?
·Zijn er specifieke mannelijke of vrouwelijke leiderschapskwaliteiten die mij helpen of hinderen bij het bereiken van een toppositie?

Vol met praktische adviezen en tips geeft dit boek een waardevol inzicht in de uitdagingen die vrouwen in hun carrière kunnen tegenkomen. De auteur analyseert situaties en geeft advies aan vrouwen die hun strategische leiderschapsvaardigheden willen vergroten.

'The Female Leadership Paradox' biedt lezers informatie over de vele valkuilen onderweg en geeft nuttige adviezen hoe daarmee om te gaan. Het is gebaseerd op de uitgebreide persoonlijke ervaringen en jarenlang onderzoek van de auteur. Het is een boek voor zowel mannelijke als vrouwelijke executives, geschreven in duidelijke zakelijke taal, en is door zijn feitelijke en beschrijvende aard, zonder waardeoordelen, een onmisbare metgezel op ieders persoonlijke leiderschapsreis.'

Mr Pauline F.M. van der Meer Mohr, Voorzitter College van Bestuur, Erasmus Universiteit

'Ben je de architect van je eigen carrière? Je kunt mensen onderverdelen in drie groepen: zij die initiëren en zaken realiseren, zij die dingen zien gebeuren, en zij die zich afvragen wat er eigenlijk gebeurd is…. Ik beveel dit praktische en dynamische leiderschapsboek met alle do's en don't's van harte aan bij vrouwen die de architect van hun eigen carrière willen zijn en zaken willen initiëren en realiseren'.

Marguerite Soeteman-Reijnen, Chief Broking Officer Europe Middle East Africa, Aon Risk Solutions
2010 Woman to Watch by Business Insurance
2010 Rising Star by Reactions

'Onmisbaar voor executives en managers, mannen en vrouwen, die het verschil op de werkvloer willen maken. Het leert je begrijpen hoe je een positieve bijdrage kan leveren, die op waarde geschat wordt, en hoe je een inspirerende en effectieve werkomgeving kunt creëren.'

Annalisa Gigante, voormalig Executive Committee Member, Adecco Group; President, European CMO Circle

'Mirella Visser is een van de meest invloedrijke managementdenkers van nu. Haar brede internationale ervaring combineert wijsheid uit het Oosten en Westen en vindt zijn weerslag in dit boek. Haar inzichten zullen leiden tot een verandering van de bestaande paradigma's rondom vrouwelijk leiderschap in organisaties'.

Paul-Peter Feld, Directeur HR & Organisatie, Xerox Nederland

'Een onmisbare gids voor leiders met visie. Mirella Visser is een briljante denker die haar ideeën kan omzetten in praktische adviezen. Ze laat vrouwen zien hoe ze hun talenten kunnen gebruiken en organisaties hoe ze deze talenten kunnen herkennen en benutten ten bate van de organisatie'.

Isabella Lenarduzzi, Oprichter en Managing Director van JUMP 'Empowering Women, Advancing the Economy'

Specificaties

ISBN13:9780230289208
Taal:Engels
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:176
Druk:1
Hoofdrubriek:Leiderschap

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Mirella Visser

Mr Mirella Visser is oprichter van het Centre for Inclusive Leadership, dat adviseert over strategische leiderschapsvraagstukken, en is een veelgevraagd spreker op internationale managementconferenties. Zij is lid van de raad van advies van het European Leadership Platform en ambassadeur van het Greenleaf Center for Servant Leadership Europe. Mirella is tevens lid van het expertpanel Commissariaat van het Nederlands Centrum voor Directeuren en Commissarissen (NCD). Ook adviseert zij de Europese Commissie op het gebied van vrouwen in besluitvormende functies. In haar carrière vervulde Mirella verschillende managementposities bij ING en was deel van de managementboard van ING in Hong Kong, verantwoordelijk voor business units in Singapore, Maleisië, Indonesië, Thailand en Hong Kong. Bij KPMG leidde zij post-merger integrations van internationale financiële dienstverleners. Van 2006 tot 2011 was zij lid van de Raad van Commissarissen van Koninklijke Swets & Zeitlinger, wereldleider op het gebied van abonnementenadministratie van professionele informatie. In 2007 werd Mirella genomineerd voor de titel van 'European of the Year' vanwege haar inspanningen voor het promoten van vrouwelijk leiderschap. Mirella is de co-auteur van 'Women on Boards, Moving Mountains' (2007) en haar Nederlandse boek 'De Zijderoute naar de Top' over strategisch leiderschap voor vrouwen was een van de 6 genomineerden voor de titel van Managementboek van het Jaar 2010.

Andere boeken door Mirella Visser

Inhoudsopgave

Foreword

PART 1: THE SILK ROAD TO THE TOP
-The Silk Road
-The Frequently Asked Questions
-Leadership Guidelines
-Powerful Frames
-Culture
-No to Power, Yes to Influence
-Pattern of Power, Performance and Promotion

PART 2: CASES AND STRATEGIES
-Framing and Culture
-Power and Politics
-Career
-Skills
-Networking

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        The Female Leadership Paradox