Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Liar's Poker

The book that revealed the truth about London and Wall Street

Paperback Engels 2006 9780340839966
Verwachte levertijd ongeveer 6 werkdagen

Samenvatting

Michael Lewis beschrijft in 'Liar's Poker' gebeurtenissen die de financiële wereld van vandaag hebben gevormd. Hij schetst hierbij een levendig beeld van belangrijke figuren op Wall Street (zoal John Meriwhether). 'Liar's Poker' is geen saai boek met technische details, maar een onderhoudende beschrijving van Salomon Brothers in New York en Londen gedurende de jaren '80, toen deze nog de meeste winstgevende handelsbank waren.

Specificaties

ISBN13:9780340839966
Taal:Engels
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:304
Druk:2
Hoofdrubriek:Personal finance

Expertrecensies (1)

recensie
Liar's Poker
Dick Plomp | 24 juni 2009
'Never before have so many unskilled twenty-four-year-olds made so much money in so little time as we did this decade in New York'

Het verbaast mij hoe ik word geprikkeld als Lewis bovenstaande stelling op een van de eerste pagina's van Liar's poker poneert. Zijn de bizarre verdiensten van de financiële wereld in de jaren tachtig iets om jaloers op te zijn? Nee toch zeker? Zeker niet meer, nu diverse HR-goeroes mij vertellen, dat ik als vierentwintigjarige young professional helemaal niet meer geïnteresseerd ben in financiële remuneratie. Wij junioren gaan tegenwoordig al in het begin van onze carrière voor BOF (balans, ontplooiing en uiteraard fun). Was het de tijdgeest? Ligt het aan de karakteristieken van de branche? Of is hebzucht een gevaar waar ieder mens mee te maken krijgt?
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Interviews en artikelen (1)

column
Papieren gemak
Pierre Pieterse 8 juli 2013 De meeste mensen nemen doorgaans een stapeltje boeken mee op vakantie. Dat deed ik ook, maar tegenwoordig laat ik me verrassen. In bijna alle vakantieresorts vind je rijen lectuur van zeer divers pluimage die vorige gasten hebben achtergelaten. Het nieuwe all inclusive!

Over Michael Lewis

Michael Lewis (1960) opgeleid aan Princeton en de London School of Economics schreef met Blufpoker, over de mores van Wall Street, de financiële klassieker van de jaren tachtig. Sindsdien schreef hij nog veel meer narratieve non-fictie, zoals The Blind Side en Moneyball. Met The Big Short keert hij terug naar het onderwerp van zijn eerste bestseller.

Andere boeken door Michael Lewis

Inhoudsopgave

Preface

1. Liar's Poker
2. Never mention money
3. Learning to love your corporate culture
4. Adult education
5. A brotherhood of hoods
6. The fat men and their marvellous money
7. The Salomon diet
8. From geek to man
9. The art of war
10. How can we make you happier?
11. When bad things happen to rich people

Epilogue
Glossary

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Liar's Poker