Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Appreciative Inquiry Handbook

For Leaders of Change 2nd Edition

Paperback Engels 2008 9781576754931
Verwachte levertijd ongeveer 8 werkdagen

Samenvatting

Één van de populairste veranderingsmethodes van tegenwoordig, Waarderend Onderzoek oftewel Appreciative Inquiry (AI) is gebruikt om transformaties in talloze organisaties te ondernemen, van McDonald's tot U.S. Navy tot Save the Children.
Het principe van Appreciative Inquiry is eenvoudig: Elke organisatie heeft zaken die succesvol zijn, essentieel en efficiënt. Deze vormen de positieve kern en dienen in contact gebracht te worden met organisatorische visies, plannen, en structuren en op die manier de energie verhogen en actie voor verandering inspireren.

Deze tweede uitgave is uitgebreid herzien, bijgewerkt, met inbegrip van nieuwe gevallenanalyses, nieuwe hulpmiddelen en supplementaire artikelen, een uitgebreide bibliografie en middellijst, en een volledig nieuw hoofdstuk over case toepassingen.

Specificaties

ISBN13:9781576754931
Taal:Engels
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:454
Druk:1
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
2 stemmen
2
0
0
0
0

Over David Cooperrider

David L. Cooperrider is hoogleraar en voorzitter van de faculteit voor bedrijfswetenschappen aan de Weatherhead School of Management, Case Western Reserve University, in Cleveland, Ohio. Hij was voorzitter van de afdeling voor organisatieontwikkeling van de National Academy of Management en hij heeft gedoceerd aan onder meer Harvard, Stanford, University of Chicago, de Katholieke Universiteit Leuven in België, MIT, University of Michigan en Cambridge. Hij is momenteel ook faculteitsdirecteur van het Centrum voor Ondernemen voor het Welzijn van de Wereld. In de visie van dat centrum is duurzame waardecreatie onze grootste opdracht in de 21ste eeuw.

Andere boeken door David Cooperrider

Over Diana Whitney

Dr. Diana Whitney is oprichter en erevoorzitter van de Corporation for Positive Change en vooraanstaand adviseur en docent aan Saybrook Graduate School and Research Center. Zij is sociaal vernieuwer en pionier op het veelbelovende gebied van positieve verandering in organisaties. Ze staat internationaal als consultant hoog aangeschreven. Op het gebied van leiderschap wordt haar vaak om advies gevraagd. Veelvuldig wordt een beroep op haar gedaan om de belangrijkste spreker te zijn over onderwerpen in verband met ‘AI’, grootschalige transformatie van organisaties, waarderende leiderschapsontwikkeling en het bevorderen van spiritualiteit.

Andere boeken door Diana Whitney

Inhoudsopgave

List of Tables, Figures and Exhibits
Foreword
Preface
Acknowledgments
Introduction

PART 1 Essential Elements of Appreciative Inquiry

PART 2 Application of the 4-D Cycle of Appreciative Inquiry

PART 3 Learning Applications and Resources

Appreciative Inquiry Bibliography
Glossary of Terms
Index
Statement of Taos Institute
Taos institute Publications
Statement of Appreciative Inquiry Consulting
Positive Organizational Scholarship
About the Authors

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Appreciative Inquiry Handbook