Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Algemene economie in een duurzame samenleving

Paperback NL 2024 9789001039462
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen
Voor dit boek geldt een terugkoopgarantie van Noordhoff. Wat is dat?

Samenvatting

• Besteedt uitvoerig aandacht aan de ecologische en maatschappelijke uitdagingen van onze tijd;
• stelt niet alleen het denken van (neo)klassieke economen centraal, maar ook dat van hun critici;
• nodigt studenten uit om kritisch na te denken over het type samenleving waarin ze willen leven.
Algemene economie in een duurzame samenleving is een nieuw leerboek voor (economische) hbo-opleidingen, waarin duurzaamheid een prominente rol speelt.
Boeken over algemene economie hebben altijd meer oog gehad voor de omvang van de productie dan voor de verdeling of de duurzaamheid ervan. Dat is ook wel begrijpelijk. Schaarste – een tekort aan middelen ten opzichte van onze behoeften – is nu eenmaal het kernprobleem van de economie. Productiegroei kan die schaarste verminderen. Door productiegroei leven we veel langer dan vroeger en zijn we rijker, veiliger, slimmer en gezonder dan ooit. Maar nu botst diezelfde productiegroei op planetaire grenzen. Klimaatverandering, biodiversiteitsverlies en vervuiling bedreigen niet alleen de toekomstige productiegroei, maar zelfs de leefbaarheid van de planeet.
Algemene economie in een duurzame samenleving geeft daarom niet alleen een overzicht van het vak algemene economie, maar het besteedt ook uitvoerig aandacht aan de ecologische en maatschappelijke uitdagingen van onze tijd, zoals klimaatverandering, biodiversiteitsverlies (kansen)ongelijkheid en een instabiele financiële sector.
Dit rijk geïllustreerde en toegankelijk geschreven boek is een eerste stap op weg naar een veelzijdiger vak economie, waarin niet alleen het denken van (neo)klassieke economen centraal staat, maar ook dat van hun critici, zoals Keynes, Minsky, Kahneman, Piketty, Raworth en Hickel.
Het doel van het boek is meer dan alleen kennis en begrip van het vak algemene economie. De inhoud nodigt studenten ook uit om kritisch na te denken over het type samenleving waarin ze willen leven. Dat is belangrijk, want de studenten van nu zijn de beleidsbepalers van de toekomst!

Doelgroep
Algemene economie in een duurzame samenleving is een leerboek voor studenten in economische opleidingen van het hbo waarin duurzaamheid een prominente rol speelt. Inzetbaar vanaf de propedeuse.

Digitaal materiaal
Studenten vinden op de ondersteunende website interactieve toetsvragen met feedback. Voor docenten staan er opdrachten en PowerPoints.
Dit boek is ook beschikbaar in studiemeister. Studenten gaan hiermee actiever aan de slag met het studiemateriaal, waardoor jij weer toekomt aan verdieping in de les. Studiemeister biedt meer flexibiliteit dan het boek. Als docent stel je het lesmateriaal op maat samen. Studenten bepalen vervolgens zelf op welke manier zij willen studeren: met het boek of digitaal. Dat zorgt voor activering en betrokkenheid.

Over de auteur
Wim Hulleman is als docent algemene economie verbonden aan de Christelijke Hogeschool Windesheim. Hij schrijft al 25 jaar over dit onderwerp en is samen met Ad Marijs auteur van de gehele serie ‘Algemene economie en bedrijfsomgeving’.

Specificaties

ISBN13:9789001039462
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:432
Uitgever:Noordhoff
Verschijningsdatum:19-2-2024
Hoofdrubriek:Schoolboeken

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Algemene economie in een duurzame samenleving