Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Cijfers spreken

Overtuigen met onderzoek en statistiek

Paperback Nederlands 2016 9789001862244
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

'Cijfers spreken' behandelt de opzet van een onderzoek in combinatie met statistiek en de interpretatie van de resultaten. Het accent ligt daarbij op de praktische toepassing en logische begripsvorming, niet op formules.

Waarom kiezen voor 'Cijfers spreken'?
-accent ligt op praktische toepassing en logische begripsvorming;
-slaat een brug tussen theorievakken, computerpractica en projecten;
-uitgebreide digitale ondersteuning voor docent en student.

'Cijfers spreken' benadert onderzoek vooral vanuit een kwantitatieve invalshoek. Het boek is ontstaan uit de overtuiging dat onderzoekers niet alleen iets van statistiek moeten weten, maar ook ‘het verhaal eromheen’ moeten kennen. De praktijk leert dat onderzoek valt of staat met de verwerving van gegevens en de interpretatie van de resultaten. Dit boek heeft tot doel dat studenten onderzoeksverslagen kunnen begrijpen, zelf een beperkt onderzoek kunnen opzetten en kritisch kunnen staan tegenover conclusies en consequenties die uit onderzoek worden getrokken.

Deze zesde editie van 'Cijfers spreken' besteedt meer aandacht aan steekproeven trekken en het afnemen van vragenlijsten via internet en social media. Verder zijn in deze uitgave aan het eind van ieder hoofdstuk verwerkingsvragen toegevoegd. Bij die vragen staat duidelijk aangegeven welke stof uit het betreffende hoofdstuk studenten moeten beheersen om een opgave te kunnen maken. Zo kunnen studenten nog beter hun beheersing van de stof monitoren.

'Cijfers spreken' is geschreven voor de opleidingen Commerciële Economie, Facility Management, Human Resource Management, Leraar Wiskunde (tweedegraads), Milieukunde, Logopedie, Small Business en Retail Management, Toegepaste Psychologie, Voeding en Diëtetiek, Bedrijfskunde, Management Economie en Recht, Leraar Algemene Economie (tweedegraads), Mondzorgkunde en Integrale Veiligheidskunde.

Voor studenten staan op de website aanvullende verwerkingsopgaven. Docenten vinden er PowerPointbestanden en een ‘boekje’ met formules en tabellen als tentamenhulp. Zij kunnen ook gebruikmaken van Toets-op-maat.

Specificaties

ISBN13:9789001862244
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:373
Uitgever:Noordhoff
Druk:6
Verschijningsdatum:7-4-2016
Hoofdrubriek:Diversen
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Joep Brinkman

Joep Brinkman (sociaal wetenschapper, 1952) werkte ruim 30 jaar als onderzoeksdocent voor verschillende opleidingen in het hbo. Hij schrijft studieboeken, geeft trainingen en cursussen en adviseert onderzoeksinstellingen vanuit zijn eigen adviesbureau. Vele honderden vragenlijsten passeerden zo zijn kritische oog.

Andere boeken door Joep Brinkman

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Cijfers spreken