Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Risicomanagement

Paperback Nederlands 2016 9789001866648
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Risicomanagement geeft een geïntegreerde benadering van risicoanalyse,-reductie en -financiering. Het boek besteedt zowel aandacht aan de risico’s die samenhangen met het ondernemerschap als de risico’s die veroorzaakt worden door allerlei grote en kleine rampen.

Waarom kiezen voor Risicomanagement?
-een geïntegreerde benadering van risicoanalyse,-reductie en -financiering;
-toegang tot Prepzone voor u en uw studenten.
-eenvoudig zelf toetsen samenstellen met Toets-op-maat.

Risico’s vormen een probleem voor bedrijven, zelfs voordat ze tot schade leiden. Door risico’s ontstaat onzekerheid en dat bemoeilijkt het voeren van een goed ondernemingsbeleid. Gestructureerd omgaan met risico’s neemt onzekerheden weg. Een grondige risicoanalyse, weloverwogen risicoreducerende maatregelen en een uitgekiend risicofinancieringsbeleid – kortom een effectief risicomanagementbeleid – dragen in belangrijke mate bij aan een beter ondernemingsresultaat.

Risicomanagement beschrijft de ontwikkeling van deze discipline, de doelstellingen, uitgangspunten en het proces van risicomanagement. Het boek leert studenten hoe zij risico's kunnen analyseren en hoe zij een organisatie en beleid kunnen formuleren om risico's gestructureerd tegemoet te treden. Daarbij besteedt het boek ruime aandacht aan methoden voor risico-identificatie en -analyse, en het schadebeperkings- en verzekeringsbeleid. Ook zet het boek uiteen welke maatregelen bedrijven kunnen nemen om risico’s in eigen beheer te financieren.

Deze zesde editie van Risicomanagement is volledig geactualiseerd en bevat aansprekende foto's. Daarnaast is deze uitgave full color gedrukt en is daarmee visueel aantrekkelijker geworden. Risicomanagement is geschreven voor studenten aan economische, bedrijfskundige en managementopleidingen.

Op www.risicomanagement.noordhoff.nl vindt u een rijke digitale omgeving voor zowel docenten als studenten.

Specificaties

ISBN13:9789001866648
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:306
Uitgever:Noordhoff
Druk:6
Verschijningsdatum:3-5-2016
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (1)

Risicomanagement
Perry Oostrum | 2 juli 2009
Risicomanagement draagt bij tot betere resultaten door onzekerheden te reduceren en de daarmee samenhangende kosten optimaal in te zetten. Makkelijker gezegd dan gedaan en daarom zet Paul Claes, deskundige en adviseur op dit vakgebied, uiteen hoe u risico's kunt analyseren en hierop kunt handelen. En het is dit handelen waarop 'Risicomanagement' gericht is. Het biedt u handvatten om risico's op zo breed mogelijk terrein met succes te lijf te gaan. En wat voor bedrijven en instellingen geldt, gaat ook op voor uw privé-situatie. Daarom behandelt Claes ook het concept van persoonlijk risicomanagement.
Lees verder

Lezersrecensies

3.2 van de 5
6 stemmen
1
1
3
0
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Paul Claes

Paul F. Claes heeft opleidingen verzorgd op het gebied van risicomanagement in binnen- en buitenland, waaronder in België, Finland, Hongarije en Litouwen. Jarenlang was hij parttime docent bij Hogeschool Inholland en gastdocent bij De Vrije Universiteit, de Universiteit Twente en de Kiev State University in Oekraïne. Inmiddels heeft hij zich uit het actieve bedrijfsleven teruggetrokken maar hij volgt nog met belangstelling de verdere ontwikkeling van het risicomanagementconcept.

Andere boeken door Paul Claes

Over Sonja Janicijevic

Sonja Janicijevic is al meer dan twintig jaar werkzaam bij Aon, een grote dienstverlener in de financiële sector die risico-advies geeft aan organisaties en ook bemiddelt in oplossingen voor de financiële opvang van risico’s. Tijdens haar loopbaan als risicomanagement consultant heeft zij zowel commerciële bedrijven als (semi)publieke organisaties en grote projectorganisaties bijgestaan met ondersteuning bij risico-inventarisaties, analyses en beheersing, als ook met de inrichting of verbetering van risicomanagement als discipline binnen de organisatie.

Andere boeken door Sonja Janicijevic

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Risicomanagement