Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Strafrecht en ICT

Paperback Nederlands 2018 9789012403153
Verwachte levertijd ongeveer 10 werkdagen

Samenvatting

Strafrecht en ICT is geschreven voor iedereen die in praktijk, wetenschap of studie te maken krijgt met strafrechtelijke aspecten van ICT. Voorkennis op het gebied van ICT is niet vereist, behalve enige algemene kennis van internet. Enige juridische voorkennis wordt verondersteld op het gebied van het strafrecht.

Strafrecht en ICT is een vakgebied dat zich in rap tempo ontwikkelt. Deze derde druk is volledig geactualiseerd, met een uitgebreide bespreking van alle bepalingen uit de Wet computercriminaliteit III. Ook bevat deze druk vergeleken met de vorige uit 2007 meer jurisprudentie, die de regeling en reikwijdte van de strafbaarstellingen en opsporingsmethoden inzichtelijk maakt.

In deze monografie worden de belangrijkste onderwerpen op het gebied van strafrecht & ICT behandeld. Na een inleiding over de achtergronden en de wetsgeschiedenis (hoofdstuk 1), volgen uitgebreide besprekingen van het materiële en het formele strafrecht (hoofdstuk 2 en 3). Vervolgens wordt ingegaan op de bijzondere problematiek van jurisdictie en grensoverschrijdende opsporing (hoofdstuk 4). Deze derde druk van de monografie is ten opzichte van de tweede druk (2007) volledig geactualiseerd met alle relevante ontwikkelingen in wetgeving en jurisprudentie, inclusief de Wet computercriminaliteit III die in 2019 in werking treedt.

Deze bundel is tot stand gekomen met bijdragen van:
prof. em. dr. H.W.K. Kaspersen
prof. dr. B.J. Koops
mr. dr. J.J. Oerlemans

Strafrecht en ICT maakt deel uit van de reeks Monografieën. Deze serie biedt een totaalbeeld van ICT in relatie tot het recht. In losse delen worden verschillende deelgebieden besproken. De redactieraad van de reeks wordt gevormd door:
mr. P.H. Blok
mr. R.D. Chavannes
prof. dr. B.J. Koops
prof. mr. drs. C. Stuurman
prof. mr. G.-J. Zwenne

Specificaties

ISBN13:9789012403153
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:254
Uitgever:Sdu uitgevers
Druk:3
Verschijningsdatum:28-12-2018
Hoofdrubriek:Juridisch

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jan-Jaap Oerlemans

Jan-Jaap Oerlemans studied law (IT law and criminal law) at Leiden University and the University of Amsterdam. From 2010 to 2015, he worked for Fox-IT as a researcher and legal consultant. Since 2009, he is a guest lecturer at eLaw, Center for Law and Digital Technologies, at Leiden University. In his professional work, he focuses on cybercrime, privacy, digital investigations and cybersecurity.

Andere boeken door Jan-Jaap Oerlemans

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Strafrecht en ICT