Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , , e.a.

Rechtspraak Relatievermogensrecht

Paperback Nederlands 2020 9789012406246
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

'Rechtspraak Relatievermogensrecht' geeft een overzicht van standaarduitspraken die met name in de afgelopen veertig jaar op het gebied van het relatievermogensrecht zijn verschenen. De uitspraken zijn ingedeeld in negen thema’s die samen het gehele relatievermogensrecht omvatten.

Door deze opzet wordt het belang van een specifieke uitspraak binnen het relatievermogensrecht snel duidelijk. Alle uitspraken zijn voorzien van een commentaar waarin het belang van de uitspraak voor de wetenschap en de rechtspraktijk wordt beschreven.

Rechtspraak Relatievermogensrecht omvat de volgende thema’s:
- Kosten van de huishouding;
- Vergoedingsrechten;
- Bestuur en toestemming;
- Omvang (wettelijke) gemeenschap;
- Aansprakelijkheid, verhaalbaarheid, draagplicht;
- Verdeling en waardering;
- Verrekenbedingen;
- Informele samenlevers.

De bundel is samengesteld voor studenten Nederlands recht en notarieel recht. Maar ook voor de (kandidaat- en toegevoegd) notaris, advocaat, family mediator en rechter, die zich met de praktijkbeoefening van het relatievermogensrecht bezighouden, is de bundel een handzaam naslagwerk.

De samenstellers en de auteurs van de commentaren van deze bundel zijn onder meer werkzaam in het universitair onderwijs, het postacademisch onderwijs, de advocatuur, de rechterlijke macht en de mediationpraktijk.

Rechtspraak Relatievermogensrecht staat onder redactie van: - Prof. mr. dr. B.E. Reinhartz; - Mr. A.M. Steegmans. Aan de uitgave werkten ook mee prof. mr. W.M. Schrama en mr. dr. F. Schonewille.

Specificaties

ISBN13:9789012406246
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:382
Uitgever:Sdu uitgevers
Druk:6
Verschijningsdatum:8-10-2020
Hoofdrubriek:Juridisch

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Barbara Reinhartz

Barbara Reinhartz, Professor, Universiteit van Amsterdam.

Andere boeken door Barbara Reinhartz

Over Louis Zonnenberg

Mr. Louis H.M. Zonnenberg is als advocaat-scheidingsbemiddelaar en als mediator werkzaam op het kantoor BANNING Advocaten te 's-Hertogenbosch. Hij leidt de sectie Familierecht en bemiddelt dagelijks in familierechtelijke zaken en ook in zakelijke conflicten. Hij publiceert regelmatig juridische artikelen over actuele familierechtelijke onderwerpen, is lid van de redactie van 'EB Tijdschrift voor scheidingsrecht' en doceert alimentatierecht en -rekenen, huwelijksvermogensrecht en aan scheidingsbemiddeling gelieerde onderwerpen bij vele opleidingsinstituten en PAO-instellingen. Voorts is hij sedert mei 2000 voorzitter van de Vereniging van Personen- en Familierecht Advocaten (VPFA) respectievelijk de Vereniging van Familierecht Advocaten en -Scheidingsbemiddelaars (VFAS). Sedert oktober 2001 is Zonnenberg tevens werkzaam als raadsheer-plv. in het Gerechtshof 's-Gravenhage.

Andere boeken door Louis Zonnenberg

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Rechtspraak Relatievermogensrecht