Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , e.a.

Compendium Levenstestament

Gebonden Nederlands 2021 9789012406475
Verwachte levertijd ongeveer 10 werkdagen

Samenvatting

In het Compendium Levenstestament worden de verschillende aspecten die aan het levenstestament verbonden zijn op een gestructureerde en begrijpelijke wijze behandeld. Zo worden de wettelijke beschermingsmaatregelen verkend en afgezet tegen het levenstestament, wordt het normaaltype van het levenstestament behandeld en wordt uitgebreid stilgestaan bij de rechtsverhouding tussen de levenstestateur en de levensexecuteur.

Verder wordt in het Compendium Levenstestament de positie van de toezichthouder besproken alsmede de wijze waarop dat toezicht vorm gegeven kan worden. Uiteraard wordt het levenstestament ook benaderd vanuit het sociale en medisch-juridische perspectief en worden de internationaal privaatrechtelijke aspecten besproken. Voorts wordt aandacht geschonken aan het levenstestament en de acceptatie van banken. In het laatste hoofdstuk komen de fiscale kant en het CAK aan de orde. Dit alles maakt het Compendium Levenstestament uitermate geschikt voor onderwijsdoeleinden en als steun en toeverlaat voor de praktijk.

Deze tweede druk van Compendium Levenstestament is geactualiseerd in de zomer van 2021.

Aan de tweede druk van het Compendium Levenstestament hebben de volgende auteurs meegewerkt: m. J.M. van Anken; mr. M.N. Bende; prof. mr. K. Blankman; mr. dr. R.E. Brinkman; Mr. T. Denekamp; prof. mr. A.C. Hendriks; mr. M. van Leeuwe-ten Berge; prof. dr. A. Machiels; mr. S. Mos-van Gool.

Specificaties

ISBN13:9789012406475
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:256
Uitgever:Sdu
Druk:2
Verschijningsdatum:9-12-2021
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
2 stemmen
2
0
0
0
0

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Compendium Levenstestament