Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme - Editie 2020

Tekst & Toelichting

Paperback Nederlands 2020 9789012406505
Verwachte levertijd ongeveer 10 werkdagen

Samenvatting

Op 25 juli 2018 is de Implementatiewet vierde anti-witwasrichtlijn in Nederland in werking getreden. Deze Implementatiewet heeft vooral tot aanpassingen geleid in de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Met de gewijzigde Wwft zijn ook het Uitvoeringsbesluit Wwft 2018 en de Implementatieregeling vierde anti-witwasrichtlijn in werking getreden. Sindsdien is de Wwft, het daarop gebaseerde Uitvoeringsbesluit en de Uitvoeringsregeling meerdere malen gewijzigd door onder meer Wijzigingswetten financiële markten van 2018 en 2019, de Wet toezicht trustkantoren 2018 (Wtt 2018) als de Implementatiewet wijziging vierde anti-witwasrichtlijn. Vanaf 27 september 2020 heeft Nederland een UBO-register voor rechtspersonen en ondernemingen.

Dit boek biedt op duidelijke wijze inzicht in de aangebrachte wijzigingen in de Wwft, het Uitvoeringsbesluit Wwft 2018 en de Uitvoeringsregeling Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme. Met de bijbehorende toelichting aan de hand van de recente wetsgeschiedenis wordt de inhoud geduid.

Het boek is bestemd voor Wwft-instellingen, maar ook voor bedrijven en studenten. Het boek bevat een overzicht van de gewijzigde wet- en regelgeving en geeft per artikel een samenvatting van de parlementaire geschiedenis. Uitgangspunt is daarbij het recht zoals dat thans luidt op basis van (de implementatie in het Nederlandse recht van) de vierde anti-witwasrichtlijn. Het boek begint met een algemeen hoofdstuk over de Wwft. Daarna volgt een hoofdstuk waarin de Wwft wordt toegelicht, vervolgens het Uitvoeringsbesluit Wwft 2018 en tot slot de Uitvoeringsregeling Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme.

De auteurs zijn werkzaam in de praktijk en in de wetenschap op het gebied van witwaswetgeving. Zij zijn aangesteld in de wetenschap, in de advocatuur en in het notariaat.

Specificaties

ISBN13:9789012406505
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:292
Uitgever:Sdu
Druk:1
Verschijningsdatum:9-10-2020
Hoofdrubriek:Juridisch

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Birgit Snijder-Kuipers

Birgit Snijder-Kuipers studeerde notarieel recht aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is kandidaat-notaris bij De Brauw Blackstone Westbroek en docent bij de vakgroep privaat en notarieel recht aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Andere boeken door Birgit Snijder-Kuipers

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme - Editie 2020