Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Elektronische handtekeningen; juridische waarde en praktisch gebruik

Paperback Nederlands 2011 9789012570534
Niet leverbaar.

Samenvatting

De elektronische handtekening is al jaren onderwerp van discussie. Nu op grote schaal gewerkt wordt aan digitalisering van administratieve processen wordt de vraag naar elektronische vormen van ondertekening steeds groter. Binnen gedigitaliseerde processen zit de conventionele ondertekening in de weg en wordt gezocht naar een elektronisch alternatief. Er bestaan echter verschillende vormen van elektronische handtekeningen, op basis van verschillende technieken en met verschillende juridische waarde.

In dit boek wordt aan de hand van de actuele wetgeving uiteengezet wat een elektronische handtekening is, welke technieken daarvoor kunnen worden gebruikt en aan welke juridische en procedurele eisen moet worden voldaan. Zowel voor de publieke als de private sector wordt toegelicht hoe de elektronische handtekening zou kunnen worden ingezet voor bijvoorbeeld elektronische aanvragen, overeenkomsten of parafen in het behandelproces. Daarbij worden ook de aanverwante eisen behandeld zoals die worden gesteld aan elektronische communicatie tussen burgers en bestuursorganen, elektronische akten en elektronische facturen.

Voor wie?
Dit boek is primair bedoeld voor (bedrijfs)juristen en informatiespecialisten die zich bezighouden met elektronische dienstverlening en digitalisering, zowel in de publieke als in de private sector.

Specificaties

ISBN13:9789012570534
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Uitgever:Sdu
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Elektronische handtekeningen; juridische waarde en praktisch gebruik