Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Unboss

Een manifest voor positief ondernemen en managen

Gebonden Nederlands 2014 9789013122558
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Unboss is het tegenovergestelde van de baas spelen. Bazen maken gebruik van macht, terwijl 'unbossers' zich beroepen op waarden. Bazen nemen besluiten en vaardigen orders uit, unbossers inspireren mensen om te denken, te beslissen en een gemeenschappelijk doel na te streven. Unbossers richten zich meer op effect dan op winst, hoewel ze uiteindelijk vaak meer verdiensten realiseren dan conventionele bazen.

'Unbosser' verwijst naar een persoon, 'unbossen' naar een filosofie en een proces. Dit zet het gebruikelijke begrip van management en werk op zijn kop en transformeert beperkte ondernemingen in onbeperkte bewegingen. Het maakt van werknemers partners, maakt kantoren en vaste werktijden achterhaald en transformeert klanten in stafleden voor verkoop en diensten.

Lars Kolind (@kolind) en Jacob Bøtter (@boetter) hebben hun zinnen gezet op het unbossen van ondernemingen, verenigingen en publieke instellingen. Niets blijft bij het oude.

'Unboss' stelt alles wat vanzelfsprekend lijkt ter discussie.

Specificaties

ISBN13:9789013122558
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:336
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:22-10-2016
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (4)

Unboss
Iris van Maurik | 22 augustus 2014
De auteurs van ‘Unboss’ kiezen ervoor een participatieve leiderschapstijl te hanteren in plaats van met een directieve houding voor de groep te gaan staan. Ze gaan er vanuit dat managen inhoudt dat medewerkers ruimte wordt gegeven en dus iets anders is dan ‘de baas spelen’. Mijn eigen visie sluit op dit en meer punten aan bij het gedachtegoed van ‘Unboss’. Voor mij dus reden genoeg om dit boek te bestellen.
Lees verder
Unboss
Wouter Fioole | 31 juli 2014
In het voorwoord van Unboss stellen de auteurs Lars Kolind en Jacob Bøtter – twee grote Deense ondernemers – dat het boek ‘niet de zoveelste oneindige lijst met tips hoe je een betere manager kunt worden’ is. ‘Unbossen is veel meer dan dat’. En daar is geen woord van gelogen. Unboss is een manifest voor positief ondernemen en managen. Een soort levensfilosofie voor organisaties. Een fantastisch inspirerend werk en een must read voor iedereen die zich manager mag noemen.
Lees verder
Unboss
Nico Jong | 4 juni 2014
Nu traditionele organisaties steeds harder in hun voegen beginnen te kraken en bubbels en crises het besef doen groeien dat er het nodige moet veranderen, is Unboss een welkome aanwinst.
Lees verder
Weg met de functies, weg met de bazen
Paul Groothengel | 6 mei 2014
Bazen zijn niet meer van deze tijd. Ze hebben te veel macht. De meeste bedrijven hebben het moeilijk, juist omdát ze zo traditioneel zijn georganiseerd. En dus adviseert Lars Kolind, zeg maar de Deense Ricardo Semler, in zijn boek Unboss: weg met de bazen, richt afdelingen heel anders in, en geef medewerkers de vrije hand.
Lees verder

Lezersrecensies

4.6 van de 5
5 stemmen
4
0
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

nieuws
Lars Kolind wil de wereld herdefiniëren
Hans van der Klis 3 december 2014 Unboss-schrijver Lars Kolind was in Amsterdam voor een Meet & Greet en een masterclass. De Deense serial entrepreneur houdt ervan te provoceren, bleek tijdens de bijeenkomst in NRC Café. ‘Ik houd van geld verdienen, laat daar geen misverstand over bestaan.’
interview
Lars Kolind: ‘Bazen weg, meer succes’
Paul Groothengel 23 mei 2014 Bazen hebben veel te veel macht. Ze zadelen afdelingen op met torenhoge ambities en veel te strakke doelstellingen. En dus adviseert de Deen Lars Kolind in zijn boek Unboss: Weg met de bazen, richt afdelingen heel anders in, en geef medewerkers veel meer de vrije hand.

Over Lars Kolind

Lars Kolind (66) is een digitale ‘immigrant’. Hij plaveide de weg voor het benutten van IT toen hij de eerste echte kennisonderneming en papierloze organisatie Oticon oprichtte, in 1991. Oticon was wereldleider op haar gebied (gehoorapparaten) en de transformatie die Kolind doorvoerde, werd het meest geciteerde voorbeeld van de jaren negentig. In 1998 ging hij verder als ‘serieondernemer’. Hij was betrokken bij het opzetten van meer dan 25 nieuwe ondernemingen en organisaties, zoals LEGO en Adecco. Eerder was hij groepsdirecteur van Grundfos, een onderneming met een omzet van drie miljard euro, en de grootste producent van waterpompen ter wereld. Kolind is adjunct-hoogleraar aan de Universiteit van Aarhus, en zijn laatste boek, 'The Second Cycle, Winning the War Against Bureaucracy', was het best verkopende businessboek aller tijden in Denemarken. Het werd gepubliceerd door Wharton School Publishing, University of Pennsylvania, en werd in acht talen uitgebracht. Kolind is een voormalig voorzitter van de World Scout Foundation en lid van het World Scout Committee. Hij zit in de directie van verschillende ondernemingen en organisaties, waaronder Wemind A/S. Hij is een veelgevraagd spreker wereldwijd.

Andere boeken door Lars Kolind

Over Jacob Bøtter

Jacob Bøtter (26) is een van de oprichters van Wemind A/S, een Deense denktank en consultancyfirma. Wemind adviseert onder meer ondernemingen en organisaties in Denemarken en daarbuiten over het gebruik van sociale media. Jacob is een digitale ‘autochtoon’. Hij behoorde tot de eerste bloggers in Denemarken. Voor zijn 18e had hij een virtuele ontwerpstudio opgebouwd, waar 250 ontwerpers in vijftig landen aan waren verbonden. In 2005 richtte hij Wemind op, om de weg te plaveien voor het gebruik van sociale media in de zakenwereld en de publieke sector. Hij heeft twee premiers geadviseerd en meer dan honderd ondernemingen en publieke instituten, en hij is als hoogleraar verbonden aan de IT Universiteit in Kopenhagen. In 2010 introduceerde hij met zijn boek NQ: Forget your IQ. Think about your NQ het concept van NQ (netwerkquotiënt). Dit boek werd als snel een bestseller. Jacob is een veelgevraagd spreker op evenementen over de hele wereld.

Andere boeken door Jacob Bøtter

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. De tijd is daar
Eerst een doelstelling, dan de winst
2. Je moet beginnen met afleren
Stel meer vragen, praat minder
3. Portret van een unbosser
Meer een teamspeler dan een dirigent
4. Unboss de organisatie
Zet de deur open en word onbegrensd
5. Unboss de doelstelling
Maak het verschil
6. Unboss de structuur
Weg met barrières, cultiveer goede ideeën
7. Unboss de onderneming
Wees als een golf
8. Unboss het middenmanagement
Haal ze uit hun gedateerde vacuüm
9. Unboss de staf
Maak partners van werknemers
10. Unboss het werk
Maak van geld een bijproduct
11. Unboss het kantoor
Moedig teamwerk en innovatie aan
12. Unboss de communicatie
Iedereen moet een dialoog kunnen aangaan
13. Unboss de marketing
Maak het inhoudelijker
14. Unboss de verkoop
Oprechte loyaliteit in plaats van manipulatie
15. Unboss de inkoop
Leveranciers zijn ook partners
16. Unboss research & development
Onthul je geheimen
17. Unboss de productie
Maak gebruik van het volledige potentieel van je personeel
18. Unboss de klantenservice
Versterk je belangrijkste bedrijfsmiddel
19. Unboss human resources en de salarisadministratie
Weg met silos en grenzen
20. Unboss risico’s
Laat iedereen over kwesties meedebatteren
21. Unboss het kennismanagement
Verbind mensen met mensen
22. Unboss het sponsoren van goede doelen
Meer dan liefdadigheid
23. Unboss vrijwilligersorganisaties
Vraag eerst ‘waarom’

Postscript
Over de auteurs
Lijst van personen die hebben
Bijgedragen aan dit boek
Literatuur
Namenregister

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Unboss