Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , , e.a.

Bescherming van Nederlandse ondernemingen

Paperback Nederlands 2018 9789013150537
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Op 21 november 2017 organiseerde het ZIFO een congres over bescherming van Nederlandse ondernemingen. Dit congres stond in het teken van de actuele politieke, maatschappelijke en juridische discussies rondom aandeelhoudersactivisme en bescherming van Nederlandse ondernemingen. Deze uitgave bundelt alle sprekersbijdragen in schriftelijke vorm.

De regering wil beursgenoteerde ondernemingen die op de AVA geconfronteerd worden met voorstellen voor fundamentele strategiewijzigingen een bedenktijd van 250 dagen geven.

Deze maatregel kan niet worden ingezet in combinatie met beschermingsconstructies van bedrijven zelf, zoals de uitgifte van preferente aandelen of prioriteitsaandelen. De presentaties gedurende het ZIFO congres wierpen vanuit uiteenlopende invalshoeken een blik op deze actuele ontwikkelingen.

Op het ZIFO congres spraken toonaangevende wetenschappers en juristen over de bescherming van Nederlandse ondernemingen. In deze bundel vindt u de schriftelijke uitwerkingen van hun presentaties.

De volgende onderwerpen passeren de revue:
-Wettelijke bedenktijd (door prof. mr. G.T.M.J. Raaijmakers, advocaat bij NautaDutilh te Amsterdam en hoogleraar aan de Vrije Universiteit)
-De AkzoNobel-beschikking van de Ondernemingskamer (door prof. mr. J.H.M. Willems, bijzonder hoogleraar Corporate Litigation aan de Rijksuniversiteit Groningen)
-Onze beschermingsmaatregelen vanuit de optiek van een buitenlandse bieder (door mr. drs. A.R.J. Croiset van Uchelen, advocaat bij Allen & Overy te Amsterdam)
-Toetsing van beschermingsconstructies door de rechter (door mr. P.N. Wakkie, advocaat bij Spinath + Wakkie te Amsterdam)
-Beschermingsconstructies en aandeelhoudersrechten in Engeland, Duitsland en Frankrijk (prof. mr. J. de Bie Leuveling Tjeenk, advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek te Amsterdam en bijzonder hoogleraar Corporate Litigation aan de Vrije Universiteit)

De sprekers bieden een rijk palet van invalshoeken op de thematiek van bescherming van Nederlandse ondernemingen. Mede in het licht van ontwikkelingen in het buitenland, bevat deze bundel bijdragen die zowel voor wetenschap als praktijk van belang zijn.

Specificaties

ISBN13:9789013150537
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:68
Druk:1
Verschijningsdatum:24-12-2018
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Geert Raaijmakers

G.T.M.J. Raaijmakers is advocaat en partner bij NautaDutilh NV NV te Amsterdam en hoogleraar Ondernemings- en Effectenrecht aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Andere boeken door Geert Raaijmakers

Over Huub Willems

Mr. Huub Willems is bijzonder hoogleraar Corporate Litigation aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen.

Andere boeken door Huub Willems

Inhoudsopgave

Inleiding 7

Prof. mr. J. de Bie Leuveling Tjeenk
Denken over de wettelijke bedenktijd 11
Prof. mr. G.T.M.J. Raaijmakers & B.S.D. Sanders
De AkzoNobel-Beschikking van de Ondernemingskamer 21
Prof. mr. J.H.M Willems
Een blik van buiten de dijken 33
Mr. drs. A.R.J. Croiset van Uchelen
Toetsing van beschermingsconstructies door de rechter 45
Mr. P.N. Wakkie
Beschermingsconstructies en aandeelhoudersrechten in Europees perspectief 55
Prof. mr. J. de Bie Leuveling Tjeenk

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Bescherming van Nederlandse ondernemingen