Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Vertrouwen in de Omgevingswet

Paperback Nederlands 2021 9789013164398
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

In deze interdisciplinaire bundel buigen diverse auteurs zich over de vraag of het werken met de Omgevingswet met vertrouwen tegemoet kan worden gezien. Dat levert interessante conclusies en nuttige aanbevelingen op. De bundel is relevant voor iedereen die zich bezighoudt met het omgevingsrecht.

Met de Omgevingswet wil de overheid het omgevingsrechtelijke stelsel vereenvoudigen en verbeteren. De inwerkingtreding van de wet is beoogd op 1 januari 2022 en zal leiden tot een omvangrijke stelselwijziging in het omgevingsrecht. In Vertrouwen in de Omgevingswet wordt onderzocht in hoeverre het werken met de Omgevingswet met vertrouwen tegemoet kan worden gezien. Er zijn in totaal elf bijdragen opgenomen van diverse auteurs met uiteenlopende expertises. De auteurs zijn werkzaam in verschillende delen van de (rechts)praktijk en het onderwijs, waardoor de bundel een interdisciplinair karakter heeft.

Deze veelzijdigheid aan perspectieven levert interessante conclusies en nuttige aanbevelingen op. Omgevingswet Actueel De bijdragen zijn gebaseerd op een kritische wetenschappelijke reflectie op de Omgevingswet, zonder de toepassing in de (rechts)praktijk uit het oog te verliezen. Naast bijdragen met een bestuursrechtelijke invalshoek, passeren er ook perspectieven de revue waarin het accent ligt op het: goederenrecht, strafrecht en staatsrecht.

Er is geen vergelijkbare uitgave over de Omgevingswet. Dit maakt de bundel uniek in zijn soort. De vernieuwende en veelzijdige perspectieven in Vertrouwen in de Omgevingswet zijn van waarde voor iedereen die zich bezighoudt met het omgevingsrecht.

Specificaties

ISBN13:9789013164398
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:324
Druk:1
Verschijningsdatum:29-6-2021
Hoofdrubriek:Juridisch
Jongbloed:Omgevingsrecht

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over A.G.A. Nijmeijer

Mr. A.G.A. Nijmeijer is hoogleraar Omgevingsrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Andere boeken door A.G.A. Nijmeijer

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Vertrouwen in de Omgevingswet