Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Lexicon prestatiemanagement

Ruim tweehonderd begrippen met betrekking tot prestatiemeting en prestatiemanagement

Ingenaaid Nederlands 2002 9789014089980
Voormalig top 100Totaal 29 dagen
Niet leverbaar.

Samenvatting

Prestatiemeting en prestatiemanagement winnen steeds meer aan belang. Het succes van de balanced scorecard geeft aan dat veel organisaties, in zowel de profit- als de non-profitsector, bezig zijn met dit onderwerp. Om organisaties te ondersteunen bij de invoering en het gebruik van prestatiemanagement is het handig om een overzicht te hebben met daarin de belangrijkste termen en begrippen op dit gebied. 'Het lexicon prestatiemanagement' beoogt dit overzicht te verschaffen.

Het lexicon is bruikbaar voor alle sectoren en voor zowel kleine als grote organistaties. Het kan dienen als ondersteuningsmiddel bij implementaties van prestatiemanagement en als naslagwerk en voorlichtingsmiddel tijdens het gebruik van prestatiemanagement in de organisatie.

Specificaties

ISBN13:9789014089980
Taal:Nederlands
Bindwijze:ingenaaid
Aantal pagina's:282

Lezersrecensies

3.0 van de 5
3 stemmen
0
1
1
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over André de Waal

Dr. André A. de Waal MBA is managing partner en academisch directeur van het HPO Center, een organisatie die wereldwijd onderzoek doet naar de kenmerken van high performance organisaties, en partner van het Finance Function Research & Development Center, een organisatie die zich specifiek richt op het versterken van financiële functies. Hiervoor heeft hij zeventien jaar als organisatieadviseur en vennoot gewerkt bij Arthur Andersen en Holland Consulting Group, en veertien jaar als professor Organizational Effectiveness aan de Maastricht School of Management. Hij is ook gastdocent (geweest) aan de Vrije Universiteit Amsterdam, Erasmus Universiteit Rotterdam, de Universiteit van Amsterdam en Cranfield University UK. André heeft een MSc in Scheikunde van de Leiden Universiteit, een MBA van Northeastern University Boston, en een Ph.D. in Economics van de Vrije Universiteit Amsterdam. In april 2002 is André aan de Vrije Universiteit van Amsterdam gepromoveerd op het onderwerp van de gedragsaspecten die belangrijk zijn voor een succesvolle invoering en gebruik van prestatiemanagementsystemen. Hij geeft les en doet projecten op het gebied van high performance organisaties en prestatiemanagement in landen als China, Vietnam, Bangladesh, Mongolië, Nepal, Peru, Ecuador, Suriname, Verenigde Staten, U.K., Italië, België, Polen, Saudi-Arabië, Jemen, Verenigde Arabische Emiraten, Palestina, Zuid-Afrika, Namibië, Tanzania en Zambia. André is door Managementboek.nl geselecteerd als een van 'Hollandse Meesters in Management', tien mensen die het managementdenken in Nederland het meest hebben beïnvloed tijdens het laatste decennium. Vooral zijn onderzoek naar de kenmerken van high performance organisaties trekt (internationaal) aandacht. André heeft inmiddels ruim 450 artikelen en 35 boeken op de gebieden van prestatiemanagement en organisatieverbetering op zijn naam staan, waaronder de bestseller 'Hoe Bouw Je Een High Performance Organisatie?' (Van Duuren Management, 2013), 'Power of Performance Management, How Leading Companies Create Sustained Value' (John Wiley & Sons, 2001), 'Quest for Balance, the human element in performance management systems' (John Wiley & Sons, 2002), 'Strategic Performance Management, A Managerial and Behavioural Approach, 2nd edition' (Palgrave MacMillan, 2013) en 'What Makes A High Performance Organization, Five Validated Factors Of Competitive Performance That Apply Worldwide' (Global Professional Publishing, 2012). Website: www.hpocenter.nl

Andere boeken door André de Waal

Inhoudsopgave

1. Introductie

- Het verhaal van de twee agrariërs
- Het Lexicon Prestatiemanagement
- De opzet van het lexicon

2. Een korte geschiedenis

- Ontstaan van managementcontrol- en informatiesystemen
- Opkomst van prestatiemeting en -management

3. De begrippen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Lexicon prestatiemanagement