Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
e.a.

Duurzaam inkopen: nu doen!

Innoveren mét leveranciers

Paperback Nederlands 2012 9789023249337
Niet leverbaar.

Samenvatting

Hoe koop ik gras? En wat als er nauwelijks duurzame leveranciers zijn? Jacques Reijniers beantwoordt deze en andere vragen in Duurzaam inkopen: nu doen!

Want de inkoper heeft de sleutel in handen voor het versterken van duurzaam inkopen, maar dat vraagt om ondernemend en bedrijfskundig inkoopleiderschap. Hij moet leveranciers al vóór het begin van het inkoopproces uitnodigen om hun duurzame oplossingen te presenteren.

De praktijk en de resultaten van verschillende onderzoeken laten zien dat duurzaam inkopen steeds vaker op de beleidsagenda staat. Hoe kunnen we deze ambitieuze doelstellingen daadwerkelijk realiseren in het complexe krachtenveld van (in- en externe) betrokkenen? De realiteit leert dat klemmen en voetangels nog té vaak succesvolle eindresultaten in de weg staan.

Dé succesbepalende voorwaarden voor zichtbare resultaten zijn snel opgesomd: de duurzame visie daadwerkelijk verankeren in de praktijk, maar ook in het strategisch beleid, prioriteiten durven te stellen, vroegtijdig samenwerken, professioneel implementeren en de rug recht houden.

Maar hoe doe je dat in de praktijk? Duurzaam inkopen: nu doen! diept praktische voorbeelden uit, van de praktijk voor de praktijk. Dit gekoppeld aan handvatten die u vandaag nog kunt gebruiken om duurzaamheid nog sterker te bevorderen door professioneel inkopen.

Dit boek is bedoeld voor beleidsvoorbereiders en -beslissers, inkopers en verkopers in de private en publieke sector, maar ook voor adviseurs op het gebied van inkopen, verkopen, aanbesteden en duurzaamheid.

Specificaties

ISBN13:9789023249337
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:180
Druk:1
Verschijningsdatum:15-2-2012
Hoofdrubriek:Inkoop en logistiek

Expertrecensies (1)

Duurzaam inkopen: nu doen!
Peter Streefkerk | 31 maart 2014
De tijd dat duurzaam kopieerpapier de kleur had van toiletpapier ligt ver achter ons. Duurzaam inkopen is allang geen hype meer en de kinderschoenen ontgroeid. Van milieubewust inkopen midden jaren 90 vorige eeuw zijn we in de 21e eeuw aangeland bij maatschappelijk verantwoord inkopen. In het boek ‘Duurzaam inkopen: nu doen!’ schetst Jacques Reijniers samen met een aantal co-auteurs een beeld van wat er bij duurzaam inkopen nu allemaal komt kijken, welke ontwikkelingen er gaande zijn en welke voortgang we daarbij boeken.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jacques Reijniers

Ing. J.J.A.M. Reijniers MBA is oprichter en managing partner van de Interim-Managementgroep van PricewaterhouseCoopers (en haar rechtsvoorganger Coopers & Lybrand). Hij is er tevens verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Europese interim-managementactiviteiten. Ook was hij bestuurslid van de Management-consultants-organisatie. Daarvoor heeft hij in de industrie en als management-consultant gewerkt, onder andere op het gebied van logistiek, organisatie en projectmanagement. Hij is spreker, publicist en docent op deze gebieden. Per 1 oktober 2000 is hij directeur van Jacques-Reijniers Building Interim Management.

Andere boeken door Jacques Reijniers

Inhoudsopgave

Voorwoord – Herman H.F. Wijffels

Deel I Introductie
1. Ten geleide. Duurzaam inkopen: naar een hogere versnelling. De noodzaak voor innovatief samenwerken
2. Duurzaam leveren door inkoopleiderschap. Vroegtijdige interventie vanuit de leveranciers

Deel II Visies
3. De kracht van inkoop. Duurzaam inkopen als instrument voor een schone en eerlijke wereld
4. Duurzaam inkopen: de eerste stappen zijn gezet. En nu verder!
5. Geen duurzame meerwaarde zonder duurzame vraag
6. Duurzaamheid is een werkwoord. Gebruiken van duurzaamheidsintelligentie van leveranciers

Deel III Praktijk
7. De praktijk: de worstelingen

15 columns uit P+

Deel IV Perspectief
8. Praktische handvatten en een vooruitblik op morgen. Doen door samenwerken: de praktijk vanaf vandaag.

Curricula Vitae

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Duurzaam inkopen: nu doen!