Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Diversiteit in de samenleving

Concepten, voorbeelden uit de praktijk en methoden voor de diversiteitsbewuste professional

Paperback Nederlands 2020 9789023256786
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Werkers in het sociale domein krijgen te maken met een zeer diverse groep aan burgers. Het gaat hierbij onder andere om sociale, culturele, religieuze, etnische en genderverschillen.
"Diversiteit in de samenleving" biedt de (aankomende) ho-professional inzicht in de belangrijke concepten, methoden en (sociologische) theorieën voor het succesvol uitoefenen van diens beroep in de 21e eeuw in het Nederlandse taalgebied.

Zo komen begrippen als inclusie en participatie aan de orde, belichten de auteurs de presentiebenadering en behandelen zij diversiteitscompetenties en diversiteitsbewuste communicatie. Ten slotte laten zij zien welke thema’s actueel zijn in deze diverse samenleving – zoals armoede, religie, (trans)gender en (homo)seksualiteit – en hoe zij de beroepspraktijk beïnvloeden. Ook wordt de rol van de media belicht.

Nieuw
1. Het focuspunt in het hoofdstuk over armoede is verplaatst naar de leefwereld van mensen die in armoede leven, met verwijzingen naar extra online informatie.
2. Hoofdstuk 10 verdiept zich in het fenomeen 'migratie', met de nadruk op migratiebeleid en het immigratie- en integratiedebat in de 21ste eeuw, aangevuld met commentaren van vier mensen met een migratie-achtergrond.
3. Hoofdstuk 11 legt de nadruk op beeldvorming en de rol van de journalistiek in het creëren van mediaberichten en opinie.

Tot slot is er nieuwe casuïstiek en beeldmateriaal toegevoegd en is de begrippenlijst vervangen door een register.

Specificaties

ISBN13:9789023256786
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:320
Druk:2
Verschijningsdatum:3-4-2020
Hoofdrubriek:Schoolboeken
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Diversiteit in de samenleving