Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Wij wijzen u graag op het volgende
Door drukte zijn de levertijden van PostNL aangepast en kan uw pakket vertraging oplopen. Door de Brexit kan de levering van Engelse boeken vertraging oplopen.
,

De kracht van het piramideprincipe

Gids voor helder denken en schrijven

Paperback Nederlands 2021 9789024439201
EvergreenMeer dan 1000x verkocht
Verkooppositie 15383 dagen in de top 100
Nog niet verschenen, verwacht op 11‑03‑2021
28,50

Samenvatting

Ons leesgedrag is aan het veranderen. Door de overvloed aan informatie lezen mensen steeds vluchtiger en selectiever. Wil je als schrijver effect hebben met je tekst, dan moet je daarop inspelen. Het piramideprincipe is een handige methode om daadwerkelijk je doel te bereiken met een tekst. Je gaat bij het schrijven uit van de voorkennis en informatiebehoefte van de lezer rond het onderwerp, en niet van je eigen kennis en denkproces. Zo kom je tot een beknopte en scanbare tekst waarbij de kernboodschap voorop staat.

Dit pragmatische boek leert adviseurs en professionals stap voor stap piramideschrijven aan de hand van praktische tips en voorbeelden. De methode is gebaseerd op het Pyramid Principle dat de Amerikaanse organisatieadviseur Barbara Minto voor McKinsey ontwikkelde. In deze tweede herziene editie is er onder andere extra aandacht voor veelgemaakte denkfouten en zijn onderdelen verder uitgediept en geactualiseerd. De tips en voorbeelden zijn aangepast en uitgebreid.

Specificaties

ISBN13:9789024439201
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:144
Druk:2
Verschijningsdatum:11-3-2021

Expertrecensies (1)

Peter de Roode | 5 juli 2017
Dit boek is gebaseerd op het werk van voormalig McKinsey medewerkster Barbara Minto: ‘The Piramid Principle’. Het is goed gezien van de auteurs dat er plaats is voor een eigentijds en tevens lichtere versie in het Nederlands. Wie moeite heeft met de opbouw van een document of het schrijven van een beleidsvoorstel, krijgt in dit boek een duidelijke aanpak aangereikt.Lees verder

Over Eline Janssen

Eline Janssen geeft al jaren schrijftrainingen aan adviseurs en andere schrijvende professionals. Haar praktische benadering van piramideschrijven is gebaseerd op het 'Pyramid Principle' dat de Amerikaanse organisatieadviseur Barbara Minto voor McKinsey ontwikkelde.

Andere boeken door Eline Janssen

Over Marita van Rijssen

Marita van Rijssen geeft al jaren schrijftrainingen aan adviseurs en andere schrijvende professionals. Haar praktische benadering van piramideschrijven is gebaseerd op het 'Pyramid Principle' dat de Amerikaanse organisatieadviseur Barbara Minto voor McKinsey ontwikkelde.

Andere boeken door Marita van Rijssen

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De kracht van het piramideprincipe