Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Wormmaan

E-book Epub Nederlands 2021 9789025470739
Direct te downloaden
4,99
4,99

Samenvatting

Winnaar Libris Literatuur Prijs 2022

'Wormmaan' van Mariken Heitman gaat over Elke die na tegenslag op haar werk met een vergeten erwtenras naar een Waddeneiland vertrekt. Ze wil de erwt, een tweeslachtig ras dat zich nauwelijks heeft laten sturen, terugbrengen naar zijn wilde kern. Elke realiseert zich dat zij gewassen vormt zoals de maatschappij háár probeert te vormen. Wie of wat blijft er over als je alles afpelt dat door anderen aan je werd opgedrongen?

Parallel aan Elkes zoektocht verhalen onze voorouders over Ra, eenling op drift, die aansluiting zoekt bij wat later de eerste boeren zullen blijken. Ra, net als Elke in het heden, lijkt nergens bij te passen. Moet deze mens veranderen of de groep – of misschien hun gezamenlijke wereldbeeld?

Langzaam wordt duidelijk hoe de mens altijd op zoek is naar oorsprong, identiteit en betekenis. 'Wormmaan' is een ontroerende zoektocht inwaarts waarin dwergolifanten, erwten en de wording van een mens samenkomen.

Specificaties

ISBN13:9789025470739
Trefwoorden:roman, literatuur
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:none
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:264
Uitgever:Atlas-Contact
Druk:1
Verschijningsdatum:13-8-2021
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Mariken Heitman

Mariken Heitman (1983) groeide op tussen de Veluwe en de IJssel. Zij studeerde biologie in Utrecht en was als tuinder een aantal jaar werkzaam in de biologische groenteteelt. Ze geeft les op een middelbare landbouwschool en publiceerde eerder fictie op 'deFusie'. In januari 2019 verscheen haar alom bejubelde debuut 'De wateraap', dat genomineerd werd voor de Jan Wolkers Prijs, de Bronzen Uil en op de shortlist stond van de Anton Wachterprijs. Haar nieuwe roman 'Wormmaan' is augustus 2021 verschenen. (Foto: Jelmer de Haas)

Andere boeken door Mariken Heitman

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wormmaan