Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
U heeft gezocht op 9789031350698. Het product dat u zocht is niet meer in die editie leverbaar en is vervangen door de onderstaande editie.
,

De psychologie van arbeid en gezondheid

Paperback Nederlands 2020 9789036824941
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 3637Hoogste positie: 300
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

In de 21e eeuw vergt werk niet zozeer een fysieke, maar vooral een emotionele en mentale inspanning. Hierdoor komen werkgerelateerde psychische klachten en daarmee samenhangend ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid veelvuldig voor. Anderzijds is er ook steeds meer aandacht voor een positieve benadering van arbeid en gezondheid met een sterke nadruk op de bevlogenheid en duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

De psychologie van arbeid en gezondheid komt tegemoet aan de groeiende behoefte aan deskundigheid op het gebied van werk en welzijn. De eerste editie van dit boek verscheen in 2003 en sindsdien heeft de psychologie van arbeid en gezondheid zich ontwikkeld tot een niet meer weg te denken vakgebied. In deze vierde, geheel herziene editie zijn enkele nieuwe hoofdstukken opgenomen over positieve interventies, diversiteit, duurzame inzetbaarheid, en leiderschap – allemaal in relatie tot gezondheid en welbevinden van werknemers.

De psychologie van arbeid en gezondheid is een compleet en actueel leerboek waarin alle belangrijke onderwerpen aan bod komen. In het eerste systematische deel staan theorie, assessment, interventie en onderzoek centraal. In het tweede deel wordt ingegaan op specifieke hedendaagse thema’s zoals emotionele arbeid, pesten op het werk, de balans tussen werk en privé, baanonzekerheid, burn-out en bevlogenheid, werkverslaving, en technologie en gezondheid.

Het boek wordt gebruikt op universiteiten en hbo-opleidingen maar kan ook van dienst zijn bij postdoctorale opleidingen tot A&O deskundige, arboconsulent, preventiemedewerker, arbeidsdeskundige, re-integratiedeskundige, bedrijfs- en verzekeringsarts.

Specificaties

ISBN13:9789036824941
Trefwoorden:psychologie
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:528
Druk:4
Verschijningsdatum:14-8-2020
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Over Wilmar Schaufeli

Wilmar Schaufeli is emeritus hoogleraar Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht en de KU Leuven. Hij is gespecialiseerd in de psychologie van arbeid en gezondheid en geldt als dé internationale expert op het gebied van burn-out.

Andere boeken door Wilmar Schaufeli

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De psychologie van arbeid en gezondheid