Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Kleine ontwikkelingspsychologie / II De schoolleeftijd

Gebonden Nederlands 2009 9789031361618
Verkooppositie 5720Hoogste positie: 1606
Verwachte levertijd ongeveer 1 werkdagen

Samenvatting

Als geen ander weet Rita Kohnstamm de lezers te verleiden mee te denken; zij vult wetenschappelijke kennis aan met alledaagse, herkenbare en invoelbare gedragingen en voorvallen. Door wat zij lezen op de herinneringen aan hun eigen kinder- en jeugdjaren in gedachten toe te passen, groeien zij in hun psychologisch en pedagogisch denken. Dit, ondersteund met speelse vormgeving en illustraties - van dochter Eva Kohnstamm - maakt dat zowel student als professional actief mee- én tegendenkt en dat de kennis beklijft.

Deel 2 'de schoolleeftijd' gaat over kinderen van zes tot twaalf jaar. Er worden zo veel mogelijk dwarsverbanden gelegd met als resultaat een herkenbaar en evenwichtig 'profiel' van deze leeftijdscategorie. Natuurlijk zijn er in de psychologie geen revolutionaire ontdekkingen gedaan die alles wat tot nu bekend was, verouderd maken. Er vinden echter wel verschuivingen plaats. Dingen die kinderen vergeleken met voorgaande jaren meer of juist minder interesseren, ervaringen en gezinssituaties die vaker voorkomen. Die zijn in deze herdruk verwerkt, waarmee het boek een actueel beeld schetst van deze leeftijdsgroep in de huidige tijd.

Specificaties

ISBN13:9789031361618
Trefwoorden:psychologie
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:363
Druk:4
Verschijningsdatum:5-10-2018
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Rita Kohnstamm

Rita Kohnstamm is psycholoog, aanvankelijk gespecialiseerd in sociale en persoonlijkheidspsychologie. Van 1972 tot 1985 was zij hoofdredacteur van Ouders van Nu en stond de kinderpsychologie in haar werk centraal. Zij schreef drie delen 'Kleine Ontwikkelingspsychologie', over respectievelijk het jonge kind, de schoolleeftijd en de adolescentie. Van 1985 tot 1997 was zij hoofdredacteur van het tijdschrift Psychologie Magazine. Daarnaast was zij jarenlang columnist van NRC Handelsblad waarin zij behalve over psychologische onderwerpen ook schreef over maatschappelijke thema's. In 1994 kreeg zij voor haar werk als publicist een eredoctoraat van de Universiteit van Amsterdam. Zij was plaatsvervangend voorzitter van de Onderwijsraad en lid van de Raad voor Cultuur.

Andere boeken door Rita Kohnstamm

Inhoudsopgave

Leren op de basisschool
1. Lezen
2. Schrijven
3. Rekenen
4. Kennis en inzicht

Als individu de wereld in
5. Variaties in persoonlijkheid
6. Zelfstandig worden
7. Op weg naar moraal
8. Antisociale agressie
9. Kinderzorgen

Kinderen en media
10. Kinderboeken.
11. Film- en televisiewereld
12. Computerkinderen

Tussen de anderen
13. Klasgenoten
14. De leerkracht als klasgenoot
15. Thuis

Literatuur
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Kleine ontwikkelingspsychologie / II De schoolleeftijd