Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Projectonderwijs in het HBO

De docent als projectontwikkelaar en projectbegeleider

Gebonden Nederlands 2009 9789031362066
Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

In de beroepspraktijk komen professionals geregeld voor vraagstukken te staan waarop niet één-twee-drie een antwoord te geven is. Aan hen daarom de taak die praktijkvraagstukken op een bepaalde manier te lijf te gaan. Soms alleen, maar veel vaker samen met collega's van verschillende functies en uiteenlopende disciplines. En soms afkomstig uit andere bedrijven of instellingen.

Om studenten hierop voor te bereiden worden ze getraind in het uitvoeren van projecten. Met behulp van de theorie bedenken studenten oplossingen voor complexe beroepsvraagstukken. In het begin wordt de beroepspraktijk vooral nagebootst, maar naarmate de studie vordert, werken studenten vaker aan projectopdrachten uit de reële beroepspraktijk. Studenten leren hiermee zelf het werk te zien, zichzelf opdrachten te geven, planmatig te werken en zelfstandig op onderzoek uit te gaan.

Dit alles stelt hoge eisen aan de docenten die projecten ontwikkelen. Hoe zorgt u ervoor dat die projecten passen in het curriculum? Hoe werkt u samen met reële opdrachtgevers uit de praktijk? Hoe kunt u hun praktijkvragen verrijken zodat er een zinvol onderwijsproject ontstaat? Of andersom: hoe bewerkt u een ingewikkeld beroepsprobleem tot een project waar ook eerstejaars mee aan de slag kunnen? En welke rol is weggelegd voor (docent)begeleiders, inhoudelijke experts en bijvoorbeeld lectoren? Op dit soort vragen geeft dit praktijkboek antwoord.

Specificaties

ISBN13:9789031362066
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:148
Druk:1
Verschijningsdatum:20-11-2009
Hoofdrubriek:Non-profit

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Projectonderwijs als concept
2. Van praktijkvraag naar onderwijsproject
3. Het vooronderzoek
4. Het plan van aanpak
5. De begeleidingsstructuur
6. Kwaliteitsborging
7. Beoordeling
8. Projecthandleiding

Bijlagen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Projectonderwijs in het HBO