Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Geluk!

Voorbij de hyperconsumptie, haast en hufterigheid

Paperback Nederlands 2008 9789035133655
Niet leverbaar.

Samenvatting

Langzaam maar zeker verandert ons land in een hyperconsumptieve samenleving waarin onderlinge competitie in luxe, de macht van snel verdiend geld en leven op krediet bepalend zijn. Een samenleving ook waarin kwetsbare mensen achterblijven, wellevende omgangsvormen het onderspit delven en natuur en milieu het kind van de rekening worden.

In 'Geluk! Voorbij de hyperconsumptie, haast en hufterigheid' analyseert Femke Halsema hyperconsumptie als een 'slechte koop': we worden meer consument en minder burger; de nationale welvaart groeit, terwijl ons welzijn en geluk achterblijven. Het kan andere als politici moedige keuzes durven te maken.

Glashelder schetst Halsema het politieke alternatief van eerlijke economische verhoudingen en een solidaire en gelukkige samenleving.
Een positief en oorspronkelijk geluid in verwarrende tijden.

Specificaties

ISBN13:9789035133655
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:160
Uitgever:Bert Bakker
Druk:1

Expertrecensies (1)

Geluk!
Annelies Bakelaar | 12 februari 2009
'Geluk' van Femke Halsema is een eerlijk en open geschreven boek. Het biedt een feest van herkenning aan vrijwel iedere lezer. De fractievoorzitter van GroenLinks schrijft in haar nieuwste boek 'Geluk' over de hardheid van onze overconsumptieve samenleving en de alternatieve route naar geluk in een meer evenredig verdeelde samenleving en wereld. 
Lees verder

Lezersrecensies

2.0 van de 5
1 stem
0
0
0
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

nieuws
Femke Halsema over consumptie en geluk
Dick Pels 18 november 2008 De interviewer, Volkskrant-redacteur Martin Sommer, leek het bij de presentatie van het boek Geluk! van Femke Halsema zelfs een beetje spijtig te vinden. De grote zaal van De Rode Hoed was net zo goed gevuld als bij een eerder debat met de neoconservatieve schrijver Theodore Dalrymple. Maar door de ‘winds of change’ van de kredietcrisis en de nieuwe Amerikaanse president waren progressieve denkbeelden plotseling weer ‘in’. Dat was ook aan de Volkskrant - die de laatste tijd wel eens een ‘rechtse krant voor linkse mensen’ wordt genoemd - niet voorbijgegaan.

Over Femke Halsema

Femke Halsema (1966) zat van 1998 tot 2011 voor GroenLinks in de Tweede Kamer. Van haar hand verschenen eerder de boeken Geluk! Voorbij de hyperconsumptie, haast en hufterigheid (2008) en Zoeken naar vrijheid (2010). Femke Halsema is nu werkzaam als publicist, programmamaker en bestuurder.

Andere boeken door Femke Halsema

Inhoudsopgave

Inleiding
Niemand wil een sukkel zijn

Hyperconsumptie, haast en hufterigheid
1 Hyperconsumptie
2 Haast
3 Hufterigheid

Geluk!
4 Ons Bruto Nationaal Geluk
5 De economie van het geluk
6 Consument ¹ individu
7 Een staat van vertrouwen
8 Zin in de toekomst

Tot slot
Noten
Verantwoording

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Geluk!