Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Heineken

Een leven in de brouwerij

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2014 9789035142039
Direct te downloaden

Samenvatting

Met de verschijning van haar onthullende en toegankelijke biografie van de bijzondere brouwerij en haar even spraakmakende eigenaar deed Barbara Smit een kleine vijftien jaar geleden al flink wat stof opwaaien, niet in de laatste plaats door de felle tegenstand van Freddy Heineken zelf. Voor deze editie heeft Smit veel nieuwe bronnen weten aan te boren, waardoor ze een nog diepgaander en vermakelijker verslag kan bieden van het verhaal achter Heineken, het bier en de familie.

Meer dan tien jaar na zijn overlijden geldt Freddy Heineken als een iconische zakenman en heeft zijn familie nog altijd de touwtjes in handen. De brouwerij is een van de grootste ter wereld en nog altijd onafhankelijk.

Deze volledig bijgewerkte en uitgebreide bestseller van Barbara Smit zit boordevol vers materiaal over het bruisende verhaal van Heineken, met en zonder Freddy.

‘Een complete, goed geschreven studie over de fascinerende opkomst van Heineken als mondiaal biermerk. Smits speurwerk heeft bovendien veel smakelijke details opgeleverd over de manier waarop Freddy Heineken het bedrijf na de Tweede Wereldoorlog omhoogstootte tot een ontzagwekkende multinational met een ijzersterk merk.’ – NRC handelsblad

‘Het boek beschrijft niet alleen de persoon van Heineken, maar ook de consequente en succesvolle strategie van het concern.’ - Het Financieele Dagblad

Specificaties

ISBN13:9789035142039
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:360
Druk:1
Verschijningsdatum:23-10-2014
Hoofdrubriek:Algemeen management

Expertrecensies (1)

Peter Vermeulen | 19 mei 2015
Al in 1996 blies Barbara Smit de nodige schuimkragen van (Freddy) Heineken, waardoor er een heldere blik ontstond in de wereld van dit biermerk. Freddy Heineken deed destijds verwoede pogingen om de onthullende biografie van de bijzondere brouwerij en haar even spraakmakende eigenaar tegen te houden.Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

column
iVak
Pierre Pieterse 1 juli 2015 In voorgaande jaren wilde ik nogal wel eens boeken meenemen die gewoon te lijvig waren om op een zonnige achternamiddag te consumeren. Of om andere redenen nooit verder kwamen dan de stapel. Dit jaar ga ik eens ‘licht reizen’ en tegelijk mijn iPad leeg lezen. Inmiddels is het stapeltje iBooks aanzienlijk in bits & bytes. Maar ook rijp & groen door elkaar. Voor iedere dag wat wils dus. Zelfs een paar iPubs die het apparaat niet kan openen zodat een bezoekje aan dit of dat tot de mogelijkheden behoort.

Over Barbara Smit

Na haar bestseller ‘Heineken’ schreef Barbara Smit nog een ander spraakmakend boek: ‘Kwaad bloed. Over de rivaliteit tussen twee broers en hun multinationals Adidas en Puma,’ dat ook in het Engels verscheen.

Andere boeken door Barbara Smit

Inhoudsopgave

Proloog

1. Alles of niets!
2. Bier soll sein!
3. De bierkoning van Manhattan
4. Onze jonge vriend
5. Tweestrijd aan de Amstel
6. Freddy komt eraan
7. Fort Europa
8. De ontvoering
9. Een ingeslapen marktleider
10 De overname van New York
11. De ongekroonde bierkoning
12. Bieroorlogen
13. Na Freddy
14. Laatste ronde

Epiloog

Verantwoording
Bronnen
Literatuur
Noten
Personenregister

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Heineken