Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 28% korting

Hamburgers in het Paradijs

Paperback Nederlands 2019 9789035145245
Verkooppositie 5560Hoogste positie: 5560
Laatste exemplaar! Op=Op!
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis
27,50
19,95
VOORDEEL - 28% korting

Samenvatting

Mag je nu wel of niet een hamburger eten? Of is dat sowieso slecht, net als met ander vlees? Of kan het wel eenmaal per week, of als hij van een lokale koe komt? En hoe zit het dan met het alternatief, de sojaburger? Of met vis?

Meer dan ooit zijn we in verwarring over voedsel. In dit magnum opus van Louise O. Fresco komen alle thema’s samen: de geschiedenis van ons voedsel, de overgang van schaarste naar overvloed, de uitbreiding van de landbouw en visserij en het verlies van de natuur, de opkomst van de supermarkten, de moderne technologie inclusief genetische modificatie en onze obsessie met gezondheid en identiteit.

In onze verwarring zitten morele oordelen en diepe verlangens, vooral naar een paradijs waar voedsel zonder inspanning en schade aan het milieu beschikbaar is. Het is een bewijs van de enorme kracht en compleetheid van dit boek, dat ook in het Engels en Frans is vertaald, en dat na zeven jaar nog volledig relevant en actueel is.

Specificaties

ISBN13:9789035145245
Trefwoorden:voedsel
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:552
Uitgever:Prometheus
Druk:9
Verschijningsdatum:21-6-2019
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Louise Fresco

Louise O. Fresco (1952) is wetenschapper, columnist voor NRC Handelsblad en de auteur van de veelgeprezen romans De kosmopolieten, De utopisten (shortlist Libris Literatuur Prijs), De idealisten en recent De plantenjager uit Leningrad. Haar boek Hamburgers in het paradijs geldt als haar magnum opus over landbouw en voedsel. In juni 2022 neemt zij afscheid als bestuursvoorzitter van Wageningen University & Research.

Andere boeken door Louise Fresco

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Hamburgers in het Paradijs