Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Hectiek in de bestuurskamer

De warrige wereld van bestuurders en toezichthouders

Paperback Nederlands 2016 9789036813211
Voormalig top 100Totaal 107 dagen
Verkooppositie 192Hoogste positie: 49
In herdruk, verschijningsdatum onbekend

Samenvatting

Dit boek gaat over effectief leiderschap en bevat levenslessen voor bestuurders, directeuren en toezichthouders over de kunst van het 'verbinden' in de bestuurskamer. Het leiding geven aan een grote organisatie is een ingewikkelde opdracht. Leidinggevenden bevinden zich in een dynamisch krachtenveld dat tot uiting komt in de hectiek van de bestuurskamer. De auteur beschrijft vanuit het beginsel "van fouten moet je leren" een groot aantal managementproblemen en dilemma's. Hij kijkt daarbij naar de effectiviteit van leiderschap en het gedrag van de organisatie en illustreert dit met analyses van praktijksituaties.

Het boek begint met het gedrag van bestuurders in termen van succes en falen. Daarna komt de rol van de bestuurder in veranderingsprocessen aan bod. Vervolgens staat de 'spiegel' van de bestuurder centraal: de momenten van zelfreflectie aan de hand van een managementprofiel, coaching en intervisie. Tot slot staat de auteur stil bij de essentiële, maar ook kwetsbare relaties van de raad van bestuur met enerzijds de raad van toezicht en anderzijds het management team.Dit boek is niet alleen interessant voor (aanstaande) bestuurders en directeuren, maar ook boeiendvoor toezichthouders in non-profit instellingen. Ook biedt het boek leidinggevenden en studenten die zich interesseren voor het vak van manager een aardig kijkje in de keuken van de bestuurs kamer.

Specificaties

ISBN13:9789036813211
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:128
Druk:1
Verschijningsdatum:16-5-2017
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Interviews en artikelen (1)

opinie
Geboekstaafd - De top 3 van Jan Moen
Nienke van Oeveren 28 juni 2016 Jan Moen is als hoogleraar Management en Organisatie in de gezondheidszorg werkzaam aan de Universiteit van Tilburg (TRANZO) en is de auteur van Hectiek in de bestuurskamer. Hij vertelt over zijn favoriete boeken.

Over Jan Moen

Jan Moen is als hoogleraar Management en Organisatie in de gezondheidszorg werkzaam aan de Universiteit van Tilburg (TRANZO). Zijn onderzoeksactiviteiten hebben betrekking op de succes- en faalfactoren van directeuren, op leiderschapsontwikkeling en op sturing van professionele organisaties. Verder is hij bijna 25 jaar parttime als zelfstandig gevestigd organisatieadviseur werkzaam.

Andere boeken door Jan Moen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Hectiek in de bestuurskamer