Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De oplossingenmachine

Van moeten naar willen

Gebonden Nederlands 2023 9789024456123
Verkooppositie 1447Hoogste positie: 1447
Nog niet verschenen, verwacht op 15‑03‑2023
29,50

Samenvatting

Hoe komt het dat we zoveel lijken te moeten, terwijl willen zoveel krachtiger is? We geloven allemaal in intrinsieke motivatie en het geven van ruimte en vertrouwen. Maar onbedoeld creëren we samen vaak juist het tegenovergestelde. Hoe kan dat toch?

In dit boek zijn Wouter Hart en Thom Verheggen een belangrijke oorzaak op het spoor: De Oplossingenmachine. Die zit in ieder van ons en is overal aanwezig. Die doet verborgen of duidelijk zichtbaar haar werk, is verschrikkelijk aantrekkelijk, maar leidt precies tot wat we eigenlijk níet willen ...

Laat je meenemen in de wereld van aapjes op schouders en beren op de weg. Van de kracht van vragen en het verhogen van drempels. Van opgroeiende kinderen als genadeloze spiegel en het prachtige principe van psychologisch eigenaarschap.

Een boek vol kleine verhaaltjes en de lessen die daarin schuilgaan over het geven en nemen van verantwoordelijkheid. Over moeten en willen. Op ons werk en thuis.

Specificaties

ISBN13:9789024456123
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:152
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:15-3-2023
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Over Wouter Hart

Wouter Hart (1977) is adviseur bij BrainShare, een organisatieadviesbureau op het gebied van strategie(implementatie), procesmanagement en resultaatgericht organiseren. Hij studeerde Culturele Maatschappelijke Vorming en is vanuit deze creatieve, niet bedrijfskundige achtergrond op zoek naar nieuwe principes binnen het organiseren en leiding geven. Hij publiceert sinds 2002 regelmatig over zijn zoektocht naar de mythe van beheersbaarheid en het maximaliseren van de persoonlijke effectiviteit van mensen.

Andere boeken door Wouter Hart

Over Thom Verheggen

Thom Verheggen, De Ontmanager, is twintig jaar manager geweest van innovatie bij ontwerpbureaus, industrie en non-profit. De laatste jaren begon hij zich steeds meer te verbazen over zijn eigen rol. Tijdens een ambitieus project Sociale Innovatie met 30 professionals werd hij door zijn team uitgedaagd om ook zelf sociaal-innovatief te organiseren. En tot zijn verwondering merkte hij hoeveel meer er gebeurde als hij minder de manager uithing. Verheggen kwam in diezelfde periode de mooiste voorbeelden van nieuw organiseren tegen als jurylid van de verkiezing ‘Het Slimste Bedrijf van Nederland’. Als De Ontmanager helpt Thom Verheggen nu organisaties naar meer bevlogenheid en wendbaarheid.

Andere boeken door Thom Verheggen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De oplossingenmachine