Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Radiotherapie bij de oncologische patiënt

Paperback Nederlands 2020 9789036826112
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Dit boek beschrijft de mogelijke bestralingsindicaties en -technieken en schetst een beeld van de totale zorg bij de oncologische patiënt op een afdeling radiotherapie.

Na een inleidend hoofdstuk over de stralingsbehandeling wordt de bestraling van tumoren in specifieke gebieden besproken.

Aan de orde komen: mammacarcinoom, gynaecologische tumoren, urologische tumoren, tumoren van de tractus digestivus, longtumoren, hoofd-halstumoren, neurologische tumoren, hematologische ziektebeelden, sarcomen, huidtumoren, tumoren bij kinderen, en palliatieve radiotherapie.

Radiotherapie bij de oncologische patiënt maakt deel uit van de serie Medische beeldvorming en radiotherapie. Behalve als leerboek voor MBB'ers (medisch beeldvormend en bestralingsdeskundigen) is het ook als naslagwerk bij uitstek geschikt voor hen die reeds de (initiële) opleiding hebben afgesloten.

Daarnaast is de uitgave een goede introductie voor radiotherapeuten, klinisch fysici en klinisch fysisch medewerkers, al dan niet in opleiding, en anderen die nauw betrokken zijn bij de afdeling radiotherapie. Ook huisartsen en medisch specialisten werkzaam in de oncologie kunnen door bestudering van dit boek hun kennis van de radiotherapie verdiepen.

Specificaties

ISBN13:9789036826112
Trefwoorden:radiotherapie
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Druk:5
Verschijningsdatum:14-12-2020
Hoofdrubriek:Paramedisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Radiotherapie bij de oncologische patiënt