Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 51% korting

Rond communicatie

De mens als sociaal dier

Paperback Nederlands 2013 9789038220963
Verkooppositie 2658Hoogste positie: 2658
Nog slechts 2 exemplaren! Op=Op!
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis
28,-
13,95
VOORDEEL - 51% korting

Samenvatting

Dit boek gaat over interpersoonlijke communicatie of de communicatie van mens tot mens. Deze kan worden weergegeven in een tweedimensionaal beeld dat op een cirkel lijkt. Het is echter niet zomaar een cirkel, maar een zogenaamd interpersoonlijk circumplex.

Sommige mensen zijn bekend met 'de roos van Leary' en dit boek behandelt er de moderne, wetenschappelijke variant van. Het boek doet dit op een verrassend eenvoudige en herkenbare manier, die aansluit bij ons intuïtief denken over ons gedrag ten aanzien van anderen. De eerste doelstelling bestaat erin om een inzicht te geven in de manier waarop mensen onderling communiceren. Mensen helpen om op een bewuste manier de efficiëntie en de effectiviteit van hun communicatie met anderen te verbeteren is een tweede doelstelling.

Het boek bevat heel wat praktische tips over communicatieve vaardigheden. Ook mensen die worstelen met hun assertiviteit vinden nuttige informatie in dit boek. Tenslotte gaat de auteur uitgebreid op zoek naar verklaringsmodellen en vindt hij die voornamelijk in de evolutiebiologie en diverse psychologiedomeinen.

Specificaties

ISBN13:9789038220963
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:226
Druk:1
Verschijningsdatum:27-4-2013
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Patrick Vermeren

Patrick Vermeren is een HR-professional die voluit de kaart van Evidence Based HR trekt. Hij is gespecialiseerd in leiderschap, individuele coaching en het faciliteren van groepen. Patrick Vermeren startte zijn carrière als leidinggevende in diverse bedrijven (banksector en autosector). Hij ontwikkelde een passie voor leren en wetenschap. Vooral de psychologie, de gedragsbiologie en de neurobiologie boeien hem erg. Hij is erg begaan met het evenwicht tussen het bedrijfsbelang (productiviteit en rentabiliteit) en het welzijn van de werknemers. Naast een theoretische visie op leiderschap reikt hij met dit boek ook praktische adviezen aan. Vanuit de uitgesproken visie dat betrouwbare kennis zoveel mogelijk moet gedeeld worden, publiceerde hij 'De HR-ballon. 10 populaire praktijken doorgeprikt' (derde herziene druk 2009) en 'Rond Leiderschap' (2009).

Andere boeken door Patrick Vermeren

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Rond communicatie