Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Rond leiderschap

De brug tussen wetenschap en praktijk

Gebonden Nederlands 2014 9789038222929
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Na jaren intensieve literatuurstudie is Patrick Vermeren er wonderwel in geslaagd om een zeer ambitieus project tot een goed einde te brengen. Weinig academici kunnen aan de publicatiedruk weerstaan en slagen er dan ook maar zelden in om buiten hun ivoren toren te treden. Omgekeerd nemen weinig consulenten de tijd om zich na hun opleiding grondig te verdiepen in nieuwe ontwikkelingen in de wetenschappelijke literatuur.

Academici en consulenten zijn op elk op hun manier ‘wereldvreemd’. Met dit boek slaat consulent Patrick Vermeren de broodnodige brug tussen twee deze twee werelden, waarbij hij zichzelf en de wetenschappelijke literatuur voortdurend in vraag durft te stellen en zich zo hoedt voor de confirmatieneiging. Op een vlotte, zeer onderhoudende en wetenschappelijk gedegen wijze weet Patrick Vermeren zowel consulenten als academici blijvend te prikkelen doorheen dit boek. Wat is een goede leidinggevende stijl? Hoe spelen leidinggevenden in op de motivatie van werknemers? Dit vormen de centrale vragen binnen dit boek dat zonder twijfel een bron van inspiratie zal zijn voor leidinggevenden die graag hun leidinggevende stijl willen optimaliseren!

Specificaties

ISBN13:9789038222929
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:621
Uitgever:LannooCampus
Druk:2
Verschijningsdatum:19-1-2014
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Lezersrecensies

4.0 van de 5
2 stemmen
1
0
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Patrick Vermeren

Patrick Vermeren is een HR-professional die voluit de kaart van Evidence Based HR trekt. Hij is gespecialiseerd in leiderschap, individuele coaching en het faciliteren van groepen. Patrick Vermeren startte zijn carrière als leidinggevende in diverse bedrijven (banksector en autosector). Hij ontwikkelde een passie voor leren en wetenschap. Vooral de psychologie, de gedragsbiologie en de neurobiologie boeien hem erg. Hij is erg begaan met het evenwicht tussen het bedrijfsbelang (productiviteit en rentabiliteit) en het welzijn van de werknemers. Naast een theoretische visie op leiderschap reikt hij met dit boek ook praktische adviezen aan. Vanuit de uitgesproken visie dat betrouwbare kennis zoveel mogelijk moet gedeeld worden, publiceerde hij 'De HR-ballon. 10 populaire praktijken doorgeprikt' (derde herziene druk 2009) en 'Rond Leiderschap' (2009).

Andere boeken door Patrick Vermeren

Inhoudsopgave

Woord vooraf
Inleidíng

Deel 1: Leiderschapscircumplex
Deel 2: Acht stijlen in de praktijk
Deel 3: Beslissen, vergaderen en taken toevertrouwen
Deel 4: Motivatie en bepaalde managementpraktijken
Deel 5: Anders leiden
Deel 6: Leiderschap aanleren

Besluit
Bijlagen
Trefwoordenregister
Lijst met belangrijke figuren en tabellen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Rond leiderschap