Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Leerboek Oracle SQL

Voor Oracle database 11g/12c

Paperback Nederlands 2013 9789039526811
Verkooppositie 3443Hoogste positie: 105
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

'Leerboek Oracle SQL' is in eerste instantie bedoeld voor het hoger onderwijs en is geschikt voor alle studierichtingen die Oracle als softwareomgeving gebruiken voor het leren omgaan met SQL. Het boek is met name geschikt als ondersteuning bij zelfstudie en/of practicum en als zodanig ook heel goed individueel te gebruiken buiten het reguliere onderwijs.

Deze vierde herziene druk is gebaseerd op Oracle Database 11g. Het boek is echter ook heel goed te gebruiken met de aankomende release Oracle12c.

De opzet van het boek is vrijwel geheel gehandhaafd. Hierdoor is een soepele overgang naar deze nieuwe editie mogelijk. De indeling van de hoofdstukken is niet veranderd, wel zijn in alle hoofdstukken op diverse plaatsen tekstuele aanpassingen doorgevoerd om deze weer in overeenstemming te brengen met de huidige stand van de techniek. Verwijzingen naar inmiddels niet meer gangbare tools, zijn vervangen door hun opvolgers, en enkele nieuw geïntroduceerde SQL features zijn toegevoegd: het INSERT-ALL commando en een uitbreiding op de REGEXP functies zijn hiervan voorbeelden. De paragrafen over Constraints en over Hiërarchische Queries zijn geheel herschreven.

Scripts om de casustabellen te maken, alle voorbeelden en uitwerkingen van de opgaven zijn beschikbaar via de webpagina bij het boek van de uitgever.

Specificaties

ISBN13:9789039526811
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:348
Uitgever:Boom
Druk:4
Verschijningsdatum:6-3-2013
Hoofdrubriek:IT-management / ICT

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Lex de Haan

Ir. Lex de Haan (1954-2006) was als Oracle expert bekend als presentator en organisator van seminars. Hij was lid van de ISO-standaardisatiecommissie voor de taal SQL en hij was betrokken bij de oprichting van het internationale OakTable netwerk van Oracle-experts.

Andere boeken door Lex de Haan

Over Toon Koppelaars

Ir. Toon Koppelaars (1965) studeerde Informatica aan de Technische Universiteit van Eindhoven, en heeft meer dan twintig jaar ervaring met Oracle databases en ontwikkeltools. Hij is een veelgevraagd spreker op Oracle-bijeenkomsten, lid van het OakTable netwerk en Oracle ACE.

Andere boeken door Toon Koppelaars

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Inleiding relationele databasesystemen en Oracle
2. Kennismaking met SQL, SQL*Plus en SQL Developer
3. Datadefinitie – deel I
4. Raadpleging – de basis
5. Raadpleging – functies
6. Datamanipulatie
7. Datadefinitie – deel II
8. Raadpleging – meerdere tabellen en aggregatie
9. Raadpleging – enkele geavanceerde mogelijkheden
10. Views
11. SQL*Plus en SQL Developer
12. Object-relationele features

Appendix A De casus
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Leerboek Oracle SQL