

Simone van den Berg verzorgt culinaire reportages, ze fotografeert in opdracht van o.a. bedrijven en ze geeft workshops op het gebied van food fotografie en lifestyle- en bedriojfsreportages.
Meer over Simone van den BergDigitale fotografie: Food
Techniek, belichting en styling voor culinaire foto's
Paperback Nederlands 2013 1e druk 9789043029858Samenvatting
Bent u een kookgek en wilt u graag in het oog springende foto's maken van uw culinaire avonturen? Wilt u dat ook uw foto's de smaken en geuren van uw favoriete gerechten oproepen, maar beschikt u niet over de juiste fotokennis en technieken? Dan is dit boek iets voor u!
In 'Digitale fotografie: Food' behandelt fotograaf Simone van den Berg alle essentiële fototechnieken die bij culinaire fotografie van belang zijn: ze neemt u mee langs basisprincipes van de fotografie, maar behandelt ook de juiste camerauitrusting, (studio) belichting en compositietechnieken. Vervolgens laat ze u zien hoe u uw gerechten en etenswaren kunt stylen met behulp van verschillende rekwisieten, stoffen, en ondergronden. Ze legt uit hoe u uw foto's kunt verbeteren in de nabewerking. En tot slot geeft ze u ook tips voor het opzetten van een mooie en professionele blog. Dit prachtig geïllustreerde boek, boordevol verrukkelijke, sprankelende foto's, is dé handleiding die u nodig hebt om culinaire foto's te maken waar echte foodies van gaan watertanden.
In dit boek:
- Welke camera, lens en apparatuur hebt u nodig
- De mooiste belichting kiezen met behulp van diafragma, sluitertijd en ISO
- Hoe gaat u om met kunstlicht en natuurlijk licht
- De juiste styling en sfeer voor uw foto kiezen
- Tips voor het fotograferen van verschillende soorten gerechten
- Digitale nabewerking: kleurcorrectie, witbalans, en meer
- Waar moet u aan denken bij het maken van een blog
Specificaties
Lezersrecensies
Inhoudsopgave
U kunt van deze inhoudsopgave een PDF downloaden
1. Apparatuur en techniek
-Het materiaal
-Welke lens?
-Belichting
-Diagfragma
-Sluitertijd
-ISO
-Met welke camera ga je werken?
-RAW versus JPG
-Witbalans
-Compact camera, telefoon of spiegelreflex
2. De praktijk
-Fotograferen met natuurlijk licht
-Fotograferen met kunstlicht
-Restaurantfotografie
-Beeldformaat
3.Compositie
-Regel van derden
-Lijnenspel
-Je 'bord'aansnijden
-Standpunt
4. Styling
-Foodstyling
-Kruiden, sla en andere bladgroenten
-Stoofschotels, ovenschotels en soep
-Vlees
-Desseet
-Dranken
-Brood en sandwiches
-IJs
-Het menselijk element
5. Beeldbewerking
-Mijn werkwijze, van het schieten van de foto tot het eindresultaat
6. Bloggen
-Waar moet je beginnen?
-SEO, Analytics en dat soort zaken
-Verkeer
-Inspirerende foodblogs
7. Mijn apparatuur
8. Van idee naar foto
-Stap 1 - De plek
-Stap 2 - Props
-Stap 3 - wanneer ga je de foto's maken?
-Stap 4 - Het recept
-Stap 5 - De foto
-Stap 6 - downloaden op je computer
-Checklijstje
Afsluiting
Index
Anderen die dit boek kochten, kochten ook
Rubrieken
- advisering
- algemeen management
- coaching en trainen
- communicatie en media
- economie
- financieel management
- inkoop en logistiek
- internet en social media
- it-management / ict
- juridisch
- leiderschap
- marketing
- mens en maatschappij
- non-profit
- ondernemen
- organisatiekunde
- personal finance
- personeelsmanagement
- persoonlijke effectiviteit
- projectmanagement
- psychologie
- reclame en verkoop
- strategisch management
- verandermanagement
- werk en loopbaan