Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Oefenen als professie

handboek procesmanagement oefenen voor crisisbeheersing en rampenbestrijding

Paperback Nederlands 2014 9789044131697
Voormalig top 100Totaal 30 dagen
Verkooppositie 4343Hoogste positie: 27
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Over het boek:

De recente Nederlandse geschiedenis kent een aantal grote crises en rampen, zoals overstromingen, de vuurwerkramp in Enschede, de cafébrand in Volendam, het neerstorten van een vliegtuig bij Amsterdam, de aanslag op de koninklijke familie in Apeldoorn en de facebookrellen in Haren. Deze calamiteiten doen zich niet dagelijks voor. Om voorbereid te zijn op de crisis die ooit komt, wordt in veiligheidsregio's en bij crisispartners geoefend. De planning, ontwikkeling, uitvoering en evaluatie van het oefenen en ook de terugkoppeling naar het beleid is een proces dat vraagt om goed management. De bedoeling is tenslotte dat elke oefening bijdraagt aan een zorgvuldig leerproces dat de betrokkenen voorbereidt op crisisbeheersing.

Dit boek (hier in tweede, geactualiseerde druk) is geschreven voor mensen die een rol spelen bij de ontwikkeling, uitvoering en evaluatie van multidisciplinaire oefeningen, en voor mensen die betrokken zijn bij beleidsvorming op dit gebied. Het is een handboek, wat betekent dat niet alleen informatie en uitleg wordt gegeven, maar ook praktische handvatten en voorbeelden. Het boek is opgebouwd aan de hand van de elf competenties van de procesmanager oefenen.

Deze publicatie is tot stand gekomen in een samenwerkingsverband tussen PLATO (Platform Opleiding, Onderwijs en Organisatie B.V., Universiteit Leiden), het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) en Twynstra Gudde - Adviseurs en Managers. In opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en onder projectleiderschap van Sjoerd Wartna van het IFV organiseert dit samenwerkingsverband sinds 2004 ontwikkeltrajecten voor procesmanagers oefenen (PMO). Het handboek vormt de weerslag van in de loop der jaren opgedane inzichten en ervaringen op het gebied van oefenen. Het is geschreven door trainers met een nauwe betrokkenheid bij het oefengebied, in wisselwerking met (veld)deskundigen die het oefenen 'van binnenuit' kennen. Het handboek en de ontwikkeltrajecten PMO zijn onderdelen uit een breder opgezet PMO-project dat door het IFV wordt uitgevoerd.

Over de auteur(s):

Anja Zonneveld, Jaap van Lakerveld en Marlous Dekker-Regelink zijn verbonden aan PLATO / Universiteit Leiden. Selma van der Haar en Joep Rozendal waren bij het schrijven van de eerste druk verbonden aan PLATO respectievelijk Twynstra Gudde - Adviseurs en Managers.

Specificaties

ISBN13:9789044131697
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:229
Uitgever:Garant
Verschijningsdatum:4-4-2014
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Oefenen als professie