Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , , , e.a.

Caleidoscopia. Spelen met diversiteit - Set (Boek+spelkaarten)

Paperback Nederlands 2021 9789044138474
Verkooppositie 2468Hoogste positie: 2468
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Caleidoscopia, Spelen met diversiteit: Theorie, Praktijk en Ervaring, richt zich op professionals die in hun werk aandacht hebben voor diversiteit en inclusie en de invloed daarvan op hun eigen positie en op die van de mensen met wie ze werken en samenwerken. Zij kunnen het boek gebruiken als een hulpmiddel bij de Caleidoscopiakaarten, het diversiteitsspel dat het Netwerk Caleidoscopia ontwikkeld heeft (www.caleidoscopia.nl).
Het diversiteitsspel bestaat uit acht setjes van negen gekleurde kaarten, waarop acht dimensies van diversiteit plus een blanco kaart in negen talen benoemd zijn: Nederlands, Arabisch, Chinees, Duits, Engels, Frans, Hongaars, Spaans en Turks. Doel van dit spel is om de invloed van diversiteit zichtbaar en bespreekbaar te maken en spelenderwijs te leren omgaan met verschillen en overeenkomsten tussen mensen: in levensfase, genderidentiteit, etniciteit, levensvisie, socialisatie, talent en beperking, sociale klasse, opleiding en beroep, die samen de acht dimensies van diversiteit op de Caleidoscopiakaarten uitdrukken.
Deze tweede druk is door het Netwerk geschreven en geactualiseerd op grond van bijna twintig jaar ervaring met het diversiteitsspel Caleidoscopia. Het legt een verbinding tussen diversiteitstheorieën, het analysemodel ‘intersectioneel denken’ en ervaringen in het omgaan met diversiteit en inclusie. Inspiratiebronnen, methodische uitgangspunten en diversiteitskwaliteiten worden beschreven. Ook zijn vijftig werkvormen met de diversiteitskaarten opgenomen.

Specificaties

ISBN13:9789044138474
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:152
Druk:1
Verschijningsdatum:5-11-2021
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Caleidoscopia. Spelen met diversiteit - Set (Boek+spelkaarten)