Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Algoritmes aan de macht

Hoe blijf je menselijk in een geautomatiseerde wereld?

Paperback Nederlands 2018 9789044538823
Verkooppositie 4884Hoogste positie: 529
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Stel, je staat terecht. Wie laat je liever beslissen over je lot: een foutgevoelige want menselijke rechter of een algoritme zonder enige empathie? Stel, je koopt een zelfrijdende auto. Wil je dat die zo veel mogelijk levens redt bij een botsing, of dat hij de eigen inzittenden bevoordeelt? Stel, een nieuwe machine heeft je medische gegevens nodig om kankerpatiënten te redden. Geef je je privacy op voor het algemeen belang?

Algoritmes spelen een steeds grotere rol in ons leven. Op wat voor manier precies? En is het wel verstandig om belangrijke beslissingen zo klakkeloos aan ze uit te besteden? Wiskundige Hannah Fry gidst ons langs de dilemma’s van ons nieuwe, geautomatiseerde bestaan.

Specificaties

ISBN13:9789044538823
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:272
Druk:1
Verschijningsdatum:5-2-2019
Hoofdrubriek:IT-management / ICT

Expertrecensies (2)

Algoritmes aan de macht - 'Een helder inkijkje'
Christel Deckers | 8 mei 2019
Zijn de meeste mensen niet een beetje bang voor techniek? En zeker als die techniek voornamelijk met Engelse termen, zoals artificial intelligence en machine learning wordt aangeduid?
Lees verder
Algoritmes aan de macht - 'Interessant en vlotgeschreven'
Sjors van Leeuwen | 11 maart 2019
Algoritmes spelen een steeds grotere rol in ons leven. Zonder dat we het zelf vaak in de gaten hebben. Ze bepalen steeds vaker wat we zien, horen en hoe we beloond of gestraft worden. Dat roept tal van vragen op die Hannah Fry beantwoordt in het boek Algoritmes aan de macht.
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

column
Zomerlezen - Cor Molenaars keuzes voor de vakantie
Cor Molenaar 3 juli 2019 Het is weer zover, wat nemen we mee op vakantie? Het is altijd een dilemma om te kiezen tussen een vakboek of een leesboek. Misschien is er een boek dat leuk is om te lezen, maar toch een vakboek is?

Over Hannah Fry

Hannah Fry (Groot-Brittannië, 1984) is universitair docent in de wiskunde van steden aan University College London. Ze gebruikt wiskundige modellen om patronen in menselijk gedrag te bestuderen, en werkte daarin samen met overheden, politiekorpsen, medisch analisten en supermarkten. Haar TED-talks werden miljoenen keren bekeken, en ze presenteerde documentaires voor de BBC en PBS. Ook presenteert ze de langlopende BBC-wetenschapspodcast The Curious Cases of Rutherford & Fry. Algoritmes aan de macht werd een bestseller in Engeland en werd genomineerd voor verschillende non-fictieprijzen.

Andere boeken door Hannah Fry

Inhoudsopgave

Een aantekening over de Engelse titel van dit boek, Hello World

Inleiding

- Macht
- Data
- Recht
- Geneeskunde
- Auto's
- Misdaad
- Kunst

Conclusie

Dankbetuiging
Beeldrechten
Noten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Algoritmes aan de macht