Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Respect

99 tips voor het omgaan met jongeren in de straatcultuur

Paperback Nederlands 2006 9789044607062
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Hans Kaldenbach
Respect!
Hoe kan een conciërge een wapengevaarlijke jongen verwijderen van het schoolplein? Hoe kunt u plassende hangjongeren uit uw portiek weg krijgen? Hoe kan de politie een bekentenis krijgen van jongeren die 'altijd' ontkennen?
Respect! is een praktisch boek over jongeren die 'zich niet laten corrigeren'. Het geeft concrete tips voor effectief gedrag, zowel voor individuele correctie als voor corrigeren in groepsverband.
Over welke jongeren gaat het? Als je ze corrigeert geven ze jou het gevoel dat je een zeikerd bent. Ze zullen nooit toegeven dat ze iets gedaan hebben. Ze kennen geen 'nee'. Ze gáán maar door. Ze praten op een hondsbrutale, denigrerende toon tegen je. Je voelt hun minachting, zeker als je vrouw bent. Ze zeggen meteen dat je ze discrimineert. Ze eisen 'respect' maar geven dat zelf juist niet.
Respect! is luchtig en puntsgewijs opgebouwd in 99 korte verhelderende paragrafen.
Hans Kaldenbach is onder meer bekend van Doe maar gewoon, 99 tips voor het omgaan met Nederlanders. Hij heeft politieagenten, docenten, zwembadpersoneel en vele anderen getraind in de moeilijkste buurten van Nederland. Zijn leidraad is: u kunt de wind niet veranderen, maar hoe de zeilen staan, bepaalt u zelf.

Specificaties

ISBN13:9789044607062
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:164
Uitgever:Prometheus
Druk:6
Verschijningsdatum:29-8-2006
Hoofdrubriek:Cadeauboeken
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Hans Kaldenbach

HANS KALDENBACH is zijn hele leven verbonden geweest aan de Hogeschool Utrecht en werkt nu vanuit ACTA-Kaldenbach in Zeist. Hij geeft trainingen en lezingen over straatcultuur, korte lontjes, hangjongeren en cultuurverschillen.

Andere boeken door Hans Kaldenbach

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Respect