Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Help! We worden overgenomen

Alle trucs van moderne investeerders op een rijtje

Paperback Nederlands 2007 9789044610963
Niet leverbaar.

Samenvatting

Van de Hema tot de dropjes van Venco, van de kabelmaatschappijen tot de koekjes van Verkade, van VNU tot uitgever PCM, van de afvalverwerking tot de vissticks van Iglo. Buitenlandse investeringsmaatschappijen verhandelen in hoog tempo Hollandse nijverheid.

Er bestaan genoeg goedwillende investeerders die een onderneming verder op weg helpen, maar hoe zit het met de kwaadwillenden die er met de bedrijfsschatten vandoor gaan? Hoe vreten moderne investeerders als sprinkhanen de boel kaal, hoe roven zij straffeloos ondernemingen leeg en, belangrijker, hoe voorkomt u dat? Wat doet u als ze netjes aankloppen of iets minder netjes op de deur bonken?

Dit handboek is voor werknemers die in het duister tasten, voor bestuurders die niet gefopt willen worden, voor schuldeisers die zich zorgen maken, voor accountants die de cijfers niet meer begrijpen, voor advocaten die zich afvragen waarom investeerders zo goed betalen, voor commissarissen die toezicht willen houden, voor fiscalisten die met hun belastingmoraal worstelen en voor alle anderen die geïnteresseerd zijn in het fenomeen van moderne investeerders.
Inclusief een hoofdstuk tips & trucs, een sprinkhanenwoordenboek en een korte beschrijving van de grootste investeringsmaatschappijen.

Specificaties

ISBN13:9789044610963
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:120
Druk:1
Hoofdrubriek:Algemeen management

Expertrecensies (1)

Help, sprinkhanen!
Pierre Pieterse | 22 november 2007
In zijn boek Help! We worden overgenomen legt NRC-journalist Jeroen Wester uit hoe de zogenaamde ‘moderne investeerders’ (de ‘sprinkhanen’ dus in tegenstelling tot de fatsoenlijke participatie- en investeringsmaatschappijen) te werk gaan. Onwaarschijnlijk simpel: ze kopen een bedrijf en dat bedrijf leent vervolgens een bedrag en stort dat op de rekening van de investeerder. Het rendement wordt verkregen door verkoop van onderdelen, opgedrongen nieuwe leningen tegen een bepaald niet marktconforme rente met lange looptijd, en ten slotte met de verkoop van de resten.
Lees verder

Verschijningsdata

De verschijningsfrequentie en verschijningsdata zijn nog niet bekend

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (3)

nieuws
De nieuwe sprinkhanen
Pierre de Winter 8 september 2008 Nu de politiek kritischer lijkt te worden op private equity-maatschappijen en hun financieringsmethoden, wijst NRC-journalist Jeroen Wester op een nieuw gevaar: "Bij de splitsing van de energiebedrijven is het wachten op excessen."
nieuws
Écht HEMA
Ben Kuiken 7 augustus 2008 De top van de Hema zal de komende tijd op de koopjes moeten letten, want voor het eerst in haar geschiedenis maakt Hollands bekendste winkelketen verlies. Met dank aan de opkopers. Hebben die jongens dan nooit economie op school gehad?
nieuws
Eten of gegeten worden!
Ben Kuiken 7 april 2008 En weer is een Nederlands bedrijf aan de sprinkhanen overgeleverd. Ondanks hevig verzet van werknemers en management, wordt het industriële concern Stork overgenomen door de Britse investeerder Candover. Na de overname wordt Storks divisie Food Systems verkocht aan de IJslandse grootaandeelhouder Marel.

Over Jeroen Wester

Jeroen Wester (1968) is journalist van NRC Handelsblad. Hij schrijft over zorg, economie en financiën. Voor deze krant deed hij uitgebreid verslag van het Gotlieb-dossier en de misstanden bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Eerder schreef hij onder meer “Help, we worden overgenomen”(Prometheus), over de meest voorkomende trucs die bedrijvenhandelaren (private equity) toepassen bij overnames. Hij won voor zijn publicaties over het boekhoudschandaal van Ahold samen met Joost Oranje in 2004 de NDP-prijs voor dagbladjournalistiek (tegenwoordig De Tegel) en de Loep 2004, de Prijs voor Onderzoeksjournalistiek.

Andere boeken door Jeroen Wester

Inhoudsopgave

Woord vooraf
Inleiding

1. Investeerders en hun succes
2. De investeerder komt binnen – modus operandi
3. De investeerder loopt binnen – modus operandi
4. De luwte
5. De brandstof

Tot slot
Tips
Bijlagen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Help! We worden overgenomen