Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De rekening voor Rutte

De Teevendeal, het bonnetje, en de politieke prijs voor leugens

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2017 9789044632392
Direct te downloaden

Samenvatting

'Er is op geen enkele manier een beleid geweest om dingen toe te dekken', zegt premier Rutte na het laatste debat over de Teevendeal. Toch leidt juist het stelselmatig toedekken van de waarheid door het kabinet uiteindelijk tot het aftreden van minister Ivo Opstelten en staatssecretaris Fred Teeven. Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg raakt zo verstrikt in de affaire dat ook zij haar functie neerlegt. Drie afgetreden VVD-ers, door aanhoudend bluffen en liegen over de oude 'deal' van Teeven met een drugscrimineel.

Het kabinet onder leiding van premier Rutte degradeert tijdens de bonnetjesaffaire de feiten tot een hinderlijke bijzaak. Het ministerie van Veiligheid en Justitie verliest daardoor alle geloofwaardigheid en de positie van de nieuwe VVD-minister Van der Steur komt meermalen in het nauw.

'Ik zou het morgen zo weer doen,' zegt Teeven nu nog over zijn deal tegen iedereen die het horen wil. Bij zijn aftreden als staatssecretaris zegt hij: 'Ik deed het voor volk en vaderland.'

Maar volk en vaderland wisten van niets. En ze weten nog steeds niet alles. Niet over de deal, niet over de rol van Rutte, niet over de rol van Van der Steur, en niet over hoe het kabinet nog steeds de waarheid manipuleert. In dit boek onthult Bas Haan, journalist achter de Teevendeal-affaire, de hele doofpot

Nieuwsuur-journalist Bas Haan (1973) werkt ruim vijftien jaar bij de publieke omroep, sinds 2007 bij de NTR. Voor zijn onthullingen over de Teevendeal won hij onder meer de Tegel en werd hij verkozen tot Journalist van het Jaar 2015. Ook eerder onderzoeksjournalistiek werk van hem werd bekroond en hij schreef de true crime-bestseller De Deventer moordzaak. Het complot ontrafeld.

Specificaties

ISBN13:9789044632392
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:253
Uitgever:Prometheus
Druk:1
Verschijningsdatum:24-1-2017
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Bas Haan

Nieuwsuu r-journalist Bas Haan (1973) werkt ruim vijftien jaar bij de publieke omroep, sinds 2007 bij de NTR. Voor zijn onthullingen over de Teevendeal won hij onder meer De Tegel en werd hij verkozen tot journalist van het jaar. Ook eerder onderzoeksjournalistiek van hem werd bekroond en hij schreef de true crime bestseller De Deventer moordzaak. Het complot ontrafeld.

Andere boeken door Bas Haan

Inhoudsopgave

1. Botsende werelden
2. Rooie Ron
3. De Teevendeal
4. De onthulling
5. De volledige Teevendeal
6. De eerste doofpot: het verleden
7. De zoektocht van het OM
8. De tweede doofpot: het bonnetje
9. Bewindspersonen onder druk
10. Hernieuwde zoektocht
11. Het aftreden
12. De doofpot van Van der Steur
13. De doofpot van Rutte
14. Oosting I
15. Geeft nooit een ICT'er de schuld
16. Oosting II
17. De politieke prijs voor leugens

Verantwoording en dank
Tijdlijn
Bijlagen
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De rekening voor Rutte