Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Het raadsel Rutte

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2024 9789463823784
Verkooppositie 5850Hoogste positie: 408
Direct te downloaden

Samenvatting

Ergens in 2024 komt er een einde aan het meer dan dertien jaar durende premierschap van Mark Rutte en daarmee aan een heel tijdperk in de Nederlandse politiek. Al die tijd kwam hij geregeld met de fiets naar zijn werk, haalde heel gewoon een koffietje voor onderweg en laveerde het land en passant glimlachend en opgewekt door crisis na crisis.

Mark Rutte lijkt een open boek. Voor de camera gebruikt hij zijn goede humeur als een effectief pantser. Maar achter de schermen is hij anders. Wie is dit politieke dier echt? Wanneer toont hij zijn emoties? Hoe is hij als onderhandelaar tijdens spannende gesprekken over politiek explosieve onderwerpen? Hoe maken mensen hem mee tijdens een internationale crisis? Wat gebeurt er als zijn vrienden in het nauw komen?

De ervaren politiek journalisten Ron Fresen en Wilma Borgman hebben Rutte honderden keren gesproken, waargenomen en geanalyseerd. Daarnaast hebben ze betrokkenen gesproken die hem als geen ander jarenlang van heel dichtbij in alle hoedanigheden hebben ervaren: vicepremiers uit alle kabinetten, ministers, belangrijke partijgenoten en vrienden die hem jarenlang achter de schermen van heel dichtbij meemaakten. Het resultaat is het belangwekkende Het raadsel Rutte, dat een geheel nieuwe blik werpt op de binnenkant van de langstzittende premier van Nederland.

Specificaties

ISBN13:9789463823784
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:256
Druk:1
Verschijningsdatum:14-5-2024
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Het raadsel Rutte - ‘Teflon-Leiderschap voor beginners’
Liesbeth Tettero | 29 mei 2024
Na een epifaan moment op een zondagochtend besloot Rutte dat hij niet meer beschikbaar was als lijsttrekker van de VVD en, na 14 jaar, als minister-president. Of… was het toch niet zo’n spontane ingeving? Parlementair journalisten Wilma Borgman en Ron Fresen gingen op onderzoek uit om te ontdekken wie Mark Rutte nu eigenlijk écht is.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Ron Fresen

Ron Fresen (1958), is journalist sinds 1987. Hij was een van de oprichters van de regionale omroep RTV West. Sinds 2004 tot 2022 was hij werkzaam als verslaggever en later politiek duider voor de NOS in Den Haag. Eerder verscheen van zijn hand 'Acht jaar Achtuur. Leren op het Binnenhof'.

Andere boeken door Ron Fresen

Over Wilma Borgman

Wilma Borgman werkt sinds 1996 als verslaggever Den Haag voor de NOS. Daarvoor was ze onder meer bureauredacteur bij Den Haag Vandaag en verslaggever bij Echo, de radio actualiteitenrubriek van de KRO. Ze schreef eerder 'De prijs van de macht. Mark Rutte en de VVD' en met Max van Weezel 'Vrienden tegen wil en dank'.

Andere boeken door Wilma Borgman

Inhoudsopgave

1. Het epifane moment
2. Het gewoontedier
3. Afgelikte vingers: het eerste kabinet-Rutte
4. Rutte & Samsom
5. ‘Doe effe normaal, man’
6. De onderhandelaar
7. De crisismanager
8. De rascampaigner
9. Wir schaffen das
10. De baas Rutte
11. Zijn vezels
12. Geen actieve herinnering
13. Rode lijnen en de val
14. Het vertrek
15. In de schoot
16. Tot slot

Lijst van geïnterviewden
Overzicht kabinetten Rutte

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het raadsel Rutte