Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De ondergang van SNS Bank

Klokkenluider tegen wil en dank

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2013 9789461561558
Direct te downloaden

Samenvatting

Op 1 februari 2013 stuurde minister Dijsselbloem de Tweede Kamer een Kamerbrief over SNS Reaal, de vierde bank van Nederland. De minister had, in nauw overleg met de De Nederlandsche Bank, SNS Reaal genationaliseerd. Met de ingreep voorkwam hij grote problemen voor de financiële stabiliteit van Nederland. Het spaargeld van klanten was veilig en de dienstverlening gewaarborgd.

Alle problemen rondom de bank leken hiermee opgelost - maar niets is minder waar, blijkt uit dit explosieve boek. In 'De ondergang van de SNS Bank' laat Hetty van de Laar van binnenuit zien hoe een criminele organisatie binnen SNS jarenlang zijn gang kon gaan, en betrokkenen elkaar op sluwe wijze de bal toespeelden. Uiteindelijk zag ze zich gedwongen aangifte te doen bij de FIOD tegen haar toenmalige baas Buck Groenhof; een aangifte die leidde tot een grootschalig onderzoek met vele aanhoudingen.

Ontluisterend aan haar verhaal is dat het old boys network nog steeds actief blijkt en de laatste tegel nog lang niet is gelicht. Integendeel: een nieuwe doofpotaffaire is geboren.

Specificaties

ISBN13:9789461561558
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:192
Druk:1
Verschijningsdatum:22-11-2013
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (1)

De ondergang van de SNS Bank
Mieke Schepens | 3 januari 2014
'De ondergang van SNS Bank' geschreven door Hetty van de Laar is een pakkende titel. Ook de ondertitel 'Klokkenluider tegen wil en dank' is veelbelovend. De auteur wil ons informeren over de gebeurtenissen die ons allemaal aangaan en zeker interessant zijn voor alle mensen die ooit bij een bank gewerkt hebben of daar nog werken. Er komen een heleboel zaken boven tafel die zonder dit boek niet bekend zouden worden. Wij, belastingbetalers, hadden hier dan niets over geweten. Maar of dit allemaal positief is...
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
2 stemmen
1
0
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Hetty van de Laar

Hetty van de Laar is bedrijfskundig ingenieur en sinds 1999 werkzaam geweest als projectleider en adviseur van diverse (vastgoed)projecten, waaronder voor de ING, de Rabobank en Van Lanschot Bankiers. Van 2009 tot 2012 heeft Van de Laar als extern adviseur gewerkt voor SNS Property Finance.

Andere boeken door Hetty van de Laar

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De ondergang van SNS Bank