Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Een smerige waarheid

Facebooks gevecht om wereldheerschappij

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2021 9789045040011
Direct te downloaden

Samenvatting

De afgelopen vier jaar heeft Facebook constant onder vuur gelegen vanwege opeenvolgende controverses en crises. Terwijl de techgigant de wereld verbond, bleek dat het ook de gegevens van gebruikers verzamelde, nepnieuws verspreidde en polariserende, haatzaaiende uitlatingen versterkte. Grootschalige privacyschending en Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen van 2016 waren nog maar het topje van de ijsberg.

Elke misstap veroorzaakte een nieuwe cyclus van excuses en beloften: ‘We zullen het beter doen.’ Maar de genoemde schandalen zijn geen bugs; het zijn kenmerken die zijn ingebakken in het DNA van het bedrijf en haar algoritmen.

En terwijl consumenten en wetgevers hun verontwaardiging richten op inbreuken op de privacy en desinformatie, consolideert Facebook de macht, verslindt het de concurrentie, boekt het recordwinsten en versterkt het zijn dominantie via agressieve lobby-inspanningen.

In dit boek wordt Facebooks strijd van binnenuit verteld. Het is een ongemakkelijke waarheid die de wereld moet kennen.

Specificaties

ISBN13:9789045040011
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:320
Uitgever:Atlas-Contact
Druk:1
Verschijningsdatum:9-7-2021
Hoofdrubriek:Ondernemen
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
Een smerige waarheid - 'Maakt titel waar'
Jan Hoogstra | 24 augustus 2021
Facebook, hét social mediumplatform van deze tijd, en privacy zijn geen goede combinatie. Sterker nog, Facebook en sociaal bewustzijn gaan niet goed samen. Althans, dat is de conclusie die je kunt trekken na het lezen van het boek Een smerige waarheid - Facebooks gevecht om wereldheerschappij. In dit boek beschrijven Frenkel en Kang de laatste 5 jaar binnen Facebook. 
Lees verder
recensie
Een smerig verhaal
Bertrand Weegenaar | 19 augustus 2021
Sheera Frenkel en Cecilia Change volgden (en volgen) voor New York Times de tech-industrie al jaren. In Een smerige waarheid doen ze het reilen en zeilen van de top van het bedrijf uitvoerig uit de doeken. De conclusie: een organisatie onder ongekende druk. Met als resultaat: chaos, crisis en mismanagement.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Interviews en artikelen (2)

interview
Facebook doet precies waarvoor het ontworpen is
Jeroen Ansink 4 februari 2022 De onstuitbare groeiambitie van sociale mediaplatform Facebook gaat letterlijk over lijken, schrijft New York Times-journalist Cecilia Kang in ‘Een smerige waarheid’. En met Mark Zuckerberg als een CEO in oorlogstijd zal dat niet snel veranderen. ‘Hij ziet zichzelf als een moderne keizer Augustus.’
nieuws
Harvest - Een ongemakkelijke waarheid en KitKat met wasabi-smaak
Jeroen Ansink 3 augustus 2021 Wat leest Amerika en wat waait waarschijnlijk over naar Nederland? 'Onze man in de VS' Jeroen Ansink doet maandelijks een rondje boekwinkels in New York.

Over Sheera Frenkel

Sheera Frenkel was eerder Midden-Oosten-correspondent voor o.a. BuzzFeed en Times of London. Ze heeft meerdere journalistieke prijzen gewonnen en stond in 2019 op de shortlist voor de Pulitzerprijs voor Journalistiek.

Andere boeken door Sheera Frenkel

Over Cecilia Kang

Cecilia Kang werkte eerder voor The Washington Post. Ze heeft meerdere journalistieke prijzen gewonnen en stond in 2019 op de shortlist voor de Pulitzerprijs voor Journalistiek.

Andere boeken door Cecilia Kang

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Een smerige waarheid