Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Misdaad en straf in de polder

Het OM aan het woord

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2022 9789044644364
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Direct te downloaden

Samenvatting

Van winkeldiefstal tot te hard rijden. Van fraude tot moord. Het Openbaar Ministerie geeft leiding aan de opsporing en vervolgt strafbare feiten. Als onderdeel van de rechterlijke macht is het een belangrijke speler in de rechtsstaat, waarin vrijheid, rechtszekerheid en rechtsgelijkheid voor de burger essentieel zijn.

Paul van Liempt voerde vijftig lange gesprekken met de hoofdrolspelers van het OM over hun vak en hun drijfveren. Met officieren van justitie, hoofdofficieren en advocaten-generaal. Hij sprak ook uitvoerig met het College van procureurs-generaal in Den Haag, de landelijke leiding van het OM. Op die manier kreeg hij een unieke kijk achter de schermen in een turbulente periode, waarin ook het proces rond MH17, de moord op advocaat Derk Wiersum, de verhouding tot de media, en corona aan bod komen. En ook het thema integriteit binnenshuis, in de nasleep van het rapport van de commissie-Fokkens over de gevolgen van een liefdesrelatie tussen twee topfiguren van het OM, die tot onrust leidde. Voor het eerst opende het OM zijn deuren voor een uitvoerig en openhartig verhaal van binnenuit.

Specificaties

ISBN13:9789044644364
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:304
Uitgever:Prometheus
Druk:1
Verschijningsdatum:11-5-2022
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Paul van Liempt

Paul van Liempt (1962) schreef voor Het Parool, Vrij Nederland en Het Financieele Dagblad en hij schreef zes boeken. Hij presenteerde acht jaar lang een ochtendprogramma op BNR Nieuwsradio en twee jaar lang een talkshow op RTL Z. Onlangs maakte hij Juridische Zaken voor BNR en sinds een jaar De Strateeg. Hij is mede oprichter van interviewplatform De Nieuwe Wereld, en maakt columns, lange interviews en podcasts voor ChangeInc.

Andere boeken door Paul van Liempt

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Misdaad en straf in de polder