Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nieuwe kruisvaarders

De Heilige Alliantie tussen orthodoxe christenen en radicaal-rechtse populisten

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2021 9789044645170
Direct te downloaden

Samenvatting

Hoe kan het dat populistisch rechts wereldwijd zo’n enorme vlucht heeft genomen? Op die vraag zijn al veel antwoorden gegeven. Eén fenomeen blijft vaak onderbelicht. Een fenomeen dat in de ogen van velen in het Westen was afgeschreven, maar bezig is met een opmerkelijke wederopstanding: orthodox, conservatief christendom. Op een vreemde manier lijkt dat geloof verstrengeld geraakt met de ideologie van radicaal-rechts. Hoe komt dat?

Sander Rietveld groeide op in een orthodox-calvinistisch milieu in de Biblebelt. Met verbazing ziet hij rond de opkomst van Forum voor Democratie oude bekenden uit deze wereld terug, die in Baudet hun Messias hebben gevonden. Wat beweegt hen en al die andere christenen die zich laten meevoeren op de populistische muziek?

Een zoektocht naar het antwoord op die vraag voert de lezer langs strikte Nederlandse calvinisten zoals de financiers van Forum, langs apocalyptische visioenen van evangelische eindtijdpredikers en langs de fascistische stichters van ultrakatholieke sektes. Rietveld onderzoekt gehackte e-mails, geheime conferenties en schimmige geldstromen om het verbond tussen geloof en rechts-populisme bloot te leggen. Een verbond dat moet leiden tot een christelijk Rijk.

Specificaties

ISBN13:9789044645170
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:368
Uitgever:Prometheus
Druk:1
Verschijningsdatum:3-3-2021
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Sander Rietveld

Sander Rietveld is politicoloog en werkt als onderzoeksjournalist voor het televisieprogramma Zembla. Hij maakte uitzendingen over de Russische connecties van Thierry Baudet en over de financiële handel en wandel van Donald Trump.

Andere boeken door Sander Rietveld

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Nieuwe kruisvaarders