Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De vergeten bankencrisis

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2016 9789045027692
Direct te downloaden

Samenvatting

‘Vasthouden!’ Het is 30 juni 1924 en minister van Financiën Hendrik Colijn aarzelt geen moment wanneer de grootste bank van het land op omvallen staat. De Rotterdamsche Bankvereeniging moet overeind gehouden worden.

Pers, politiek en publiek zijn hevig verontwaardigd: jarenlang waren de miljoenenwinsten toegevloeid naar directie en aandeelhouders en nu is er gemeenschapsgeld nodig. Hoe was het zover gekomen? Lodewijk Petram neemt de lezer mee naar de oververhitte jaren na het einde van de Eerste Wereldoorlog. Hij geeft een scherp beeld van de manier waarop banken hun zaken deden toen bankiers nog heren waren, en hij portretteert op prachtige wijze de vaak excentrieke hoofdfiguren: de steenrijke Kröller, de eigenwijze Van Hengel, de kordate Colijn.

Wat zij allen toen niet wisten, was dat de wereld aan de vooravond stond van een enorme crisis, die de herinnering aan deze heeft doen vervagen. Bankiers, minister en pers gaven bovendien elk een eigen draai aan de geschiedenis en het werkelijkeverhaal raakte razendsnel op de achtergrond. In De vergeten bankencrisis haalt Petram het met ongekende verve naar boven.

Specificaties

ISBN13:9789045027692
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:352
Uitgever:Atlas-Contact
Druk:1
Verschijningsdatum:16-3-2016
Hoofdrubriek:Geschiedenis
ISSN:

Expertrecensies (1)

MEER Moois - De vergeten bankencrisis
Marjan Maandag | 20 mei 2016
Een schelmenroman. Dat woord schiet je te binnen als je De vergeten bankencrisis leest. Wat een schavuiten, wat een sluwe vossen waren het, die in de jaren ’20 van de twintigste eeuw de hoofdrol speelden in het reddingsverhaal van de Rotterdamsche Bankvereeniging, oftewel de Robaver (spreek uit: Robáver).
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Lodewijk Petram

Lodewijk Petram (1981) studeerde economie en geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij in 2011 promoveerde op een proefschrift over de ontwikkeling van de aandelenmarkt in zeventiende-eeuws Amsterdam. In zijn vrije tijd organiseert Petram stadswandelingen door het financiële centrum van Amsterdam.

Andere boeken door Lodewijk Petram

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De vergeten bankencrisis